Bestyrelsen i Microsoft er blevet enige om, at udbyttet for Microsoft-aktier skal stige med 10 procent.
Det betyder, at det næste kvartalsmæssige udbytte vil ende på 83 cent pr. aktie, svarende til 5,56 kroner.
Det lyder måske ikke af meget, men taget i betragtning af, at der findes over 7,4 milliarder Microsoft-aktier, kan den samlede udbyttebetaling løbe op i 41,3 milliarder kroner.
Microsoft havde ved sidste kvartal et overskud på 147 milliarder kroner.
For at få udbytte skal en person eller virksomhed have ejet aktierne inden den såkaldte ex-dag, og derfor er det ikke 100 procent af alle aktierne, der vil blive betalt udbytte på, men en stor del af dem.
Udbyttet vil blive udbetalt 12. december i år til de aktionærer, som har ejet aktien inden ex-dagen, som er 21. november i år.
Investeringsvirksomheden Vanguard Group ejer omkring ni procent af Microsoft og vil dermed modtage omkring fire milliarder i udbytte. Investeringsselskabet Blackrock ejer omkring 7,5 procent og vil modtage lidt mindre.
Der er også enkeltpersoner, som kan se frem til lidt ekstra penge lige op til julen. Microsofts CEO og formand Satya Nadella ejer for eksempel 864.327 aktier, og derved modtager han 4,8 millioner kroner i udbytte.
Microsofts næstkommanderende Brad Smith ejer 584.847 aktier og vil modtage 3,2 millioner kroner.
Enkeltpersonen, som nok glæder sig mest til det øgede udbytte, er Microsofts tidligere CEO Steve Ballmer.
Ballmer er en af verdens rigeste personer, men da han ikke længere er ansat hos Microsoft og ejer under fem procent, er han ikke længere forpligtet til at afsløre konkret, hvor mange aktier, han ejer. Sidste gang, han skulle afsløre det i 2014 ejede han omkring 333 millioner aktier i Microsoft.
Hvis han har et lignende antal i dag, som blandt andet Bloomberg meddeler, vil han modtage 1,9 milliarder kroner i udbytte.
Vil købe aktier tilbage for vilde summer
Udover stigende udbytte, kan aktionærerne se frem til, at Microsoft igangsætter et nyt aktietilbagekøbsprogram, hvor techgiganten vil købe aktier tilbage for op til 60 milliarder dollar – svarende til 402 milliarder kroner.
Det nye aktietilbagekøbsprogram har ikke en udløbsdato og kan blive stoppet til hver en tid, hvis det findes nødvendigt, meddeler Microsoft.