Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ib Kunøe køber 200.000 Columbus-aktier / Forte Advice køber udviklingshus / Oracle-stifter køber filmselskab for 60 milliarder kroner

Ib Kunøe køber 200.000 Columbus-aktier. Forte Advice køber udviklingshuset Ombrello. Dell og Palantir optages i S&P 500. Oracle-stifter køber filmselskab for 60 milliarder kroner.

Godmorgen og velkommen til ugens første udgave af Morgenbriefingen fra Computerworld.

I dag og resten af ugen er det Thomas Møgelbjerg, der sammensætter morgenens hurtige it-nyhedsblik til jer.

Tak fordi I læser med og god fornøjelse.

Ib Kunøe køber 200.000 Columbus-aktier

For anden uge i træk – og for tredje gang i 2024 – køber Ib Kunøe aktier op i Columbus.

Den erfarne it-investor og bestyrelsesformand i selskabet købte i sidste uge 108.042 Columbus-aktier til en samlet værdi af lige under en million kroner. Gennemsnitsprisen per aktie lød på 8,72 kroner.

Derudover købte Kunøe i forrige uge 118.333 aktier i Columbus, hvilket løb op i lige over en million kroner i værdi. Her betalte han i gennemsnit 8,67 per aktie.

Det er tredje gang i 2024, at Ib Kunøe øger sin beholdning af Columbus-aktier.

I løbet af 2023 købte Kunøe Columbus-aktier for 79,554 millioner kroner, og han nærmer sig 60 procent af aktierne i det danske it-selskab.

Der har tidligere været tale om, at Kunøes køb af de mange Columbus-aktier sker, fordi han vil tage selskabet af børsen.

I november måned sagde Kunøe direkte, at Columbus ”ikke har nogen gang på børsen.”

Forte Advice køber udviklingshus

Det digitale konsulenthus Forte Advice køber det ”seniortunge” it-konsulenthus Ombrello, som Forte Advice udtrykker det i en pressemeddelelse.

Det bringer Forte Advice i spil som primær teknologipartner for landets største virksomheder, skriver selskabet, der har dansk hovedkontor på Vesterbro.

Ombrello har ligeledes kontor på Vesterbro. Ifølge selskabets regnskab har de ni ansatte.

”Vi oplever, at kunder i stigende grad vælger os til på grund af vores tunge strategiske rådgivning på arkitektur og langsigtede samarbejder om udviklingskompetencer,” udtaler direktør i Forte Advice, Jesper Nørding Pedersen.

”De områder styrker vi med integrationen af Ombrello, hvilket giver et bedre afsæt til at blive primær teknologipartner for landets største virksomheder og rådgive om, hvordan de omstiller den digitale forretning til en cloud-baseret, modulær arkitektur,” fortsætter han.

Dell og Palantir i fornemt aktie-selskab

Hardwaregiganten Dell er, sammen med softwaregiganten Palantir, blevet optaget i det toneangivende amerikanske aktieindeks S&P 500.

Palantir er kendt for at udvikle avancerede big data- og analyseværktøjer, der blandt andet bruges af dansk politi til efterforskning af forbrydelser.

S&P 500 er et af de mest kendte aktieindeks i verden og rummer 500 af klodens største selskaber, heriblandt Microsoft, Apple, Alphabet og Amazon.

Dell-aktien steg efter nyheden i eftermarkedet fredag med fem procent, mens Palantir vandt næsten otte procent.

På samme tid ryger American Airlines, handelsplatformen Etsy og Bio-Rad Laboratories ud af S&P 500.

Oracle-stifter køber filmselskab for 60 milliarder kroner

Vi startede dagens morgenbriefing med en investering, og vi slutter dagens morgenbriefing med en investering – dog en lidt større en af slagsen.

Verdens tredje rigeste mand og medstifter af Oracle, Larry Ellison, har sammen med sin søn, David Ellison, købt film- og mediekoncernen Paramount Global for otte milliarder dollar – svarende til 53,75 milliarder kroner.

Købet sker gennem David Ellisons film- og produktionsselskab Skydance, der køber Paramount for 2,4 milliarder dollar, men accepterer samtidig at investere yderligere seks milliarder i Paramount-aktier samt at overtage gælden i selskabet.

Dermed får den stenrige Ellison-familie adgang til Paramounts streamingtjenester og utallige tv-kanaler, der tæller alt fra nyhedskanaler som CBS til de mere kendte kanaler som MTV og Nickelodeon.