Videnskabsministeriet skrumper

En lyn-slankekur reducerer med et slag Videnskabsministeriet med to tredjedele. 164 medarbejdere trækkes ud, mens blot 82 lades tilbage. Dansk Industri glæder sig til klare linier.

Med en stor organisationsændring trækkes præcist to tredjedele af medarbejderne ud af Videnskabsministeriet, hvor medarbejderne med et slag får god plads på gangene.

Ud af ministeriets 246 medarbejdere trækkes de 164 nemlig ud, så Videnskabsministeriet fremover kun vil beskæftige 82 medarbejdere.

Forandringerne skyldes en beslutning om, at ministeriet fremover skal have et lille hoved og en stor krop.

- Vi skal udføre de samme opgaver, som i dag, men vi har et ønske om at inddrage styrelserne yderligere i sagsbehandlingen, mens departementet mere skal kvalitetssikre, siger Kim Brinckmann, sekretariatschef i Videnskabsministeriet.

Konkret betyder det, at de 164 medarbejdere overflyttes fra ministeriet til en af tre styrelser, der dermed tilføres betydelige ressourcer.

It-erhverv finder det glædeligt

Dansk Industri finder beslutningen glædelig.

- Det er en rigtig god ide at strømline til store og velfungerende styrelser, siger Tom Togsverd, direktør i ITEK, Dansk Industris tele- og it-afdeling.

Han peger på, at det gennem årene af og til har skabt støj på linien, at koordinationen mellem ministerium og styrelser ikke altid har været optimal.

- Vores medlemsvirksomheder har oplevet, at de først sidder til møde i departementet og så i styrelsen og først får det ene, så det andet at vide. Derfor er det godt at samle det hele et sted, siger Tom Togsverd.

57 nye folk til IT- og Telestyrelse

IT- og Telestyrelsen modtager med forandringerne 1. maj 37 medarbejdere fra ministeriets departement, mens en ny og udbygget Forsknings- og Innovationsstyrelse tilføres 70 medarbejdere fra Videnskabsministeriet.

Desuden overføres 57 medarbejdere fra Videnskabsministeriet til den ny-oprettede Universitets- og Bygningstyrelsen.

Ifølge videnskabsminister Helge Sander (V) skyldes forandringerne, at Videnskabsministeriet skal gøres klart til en øget satsning på forskning, uddannelse, innovation og IKT, som det hedder.

Der skal ifølge ministeriet ikke fyres medarbejdere i forbindelse med forandringerne.

Relevant link


Videnskabsministeriets nye organisationsplan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere