Yahoo og Google får på puklen i USA

Amerikanske politikere vil med lov forbyde amerikanske selskaber at ændre søgeresultater i Kina og Vietnam. Selskaberne har en pligt til at forsvare menneskerettigheder, lyder det fra politikerne.

De amerikanske selskaber Microsoft, Google, Yahoo og Cisco får tørre tæsk i hjemlandet, efter de har indvilget i en række betingelser fra den kinesiske regering for at få lov til at etablere sig i Kina.

En række politikere har nu præsenteret et lovforslag, der med trussel om fængsel og tocifrede millionbøder skal tvinge de amerikanske it-selskaber til at fjerne alle servere fra lande, der censurerer søgeresultater og andet.

Det sker, efter medlemmer af det amerikanske Repræsentanternes Hus har kaldt de fire selskaber for en "skændsel", fordi de har tilladt den kinesiske regering at censurere søgeresultater på eksempelvis ''Tibet'', "menneskerettigheder" og andre ting.

Flere af de amerikanske politikere kritiserer selskaberne for at sætte indtjening højere end kinesernes ret til at udtrykke sig frit, som det hedder.

Må ikke ændre søgeresultater

Det nye lovforslag, "Global Online Freedom Act", vil foruden placeringen af serverne også forbyde amerikanske søgeselskaber fra at ændre søgeresultater alt efter hvilket land, der bliver søgt fra.

Samtidig skal de amerikanske søgeselskaber forbydes at udlevere oplysninger til de pågældende lande, der kan være med til at afsløre brugernes identitet, hedder det.

- Amerikanske teknologiselskaber er bukket under for presset fra autoritære udenlandske regeringer, hedder det i forslaget, der angriber virksomhederne for ikke at have levet op til deres ansvar som virksomheder, der ifølge det amerikanske forslag er forpligtet til at opretholde og beskytte menneskerettigheder, som det hedder.

Selskaberne har hele tiden hævdet, at de ved at foretage mindre ændringer i søgeresultaterne giver mange kinesere adgang til store mængder ucensureret information.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere