Microsoft skruer bissen på over for EU

Microsoft afviser blankt alle anklager fra EU-Kommissionen i et skarpt svar, der beskylder EU for bevidst at modarbejde en rimelig løsning i den nu seks år gamle disput melle Microsoft og EU.

I ellevte time skruer Microsoft bissen på i et modsvar til EU-kommissionen i den monopol-sag, der har kørt i flere år.

I et svar til kommissionen erklærer Microsoft, at EU-Kommissionen har ignoreret afgørende oplysninger og nægtet Microsoft en rimelig chance for at forsvare sig selv.

Afviser beskyldninger blankt

Det skarpe modsvar kommer i forbindelse med kommissionens kritik af, at Microsoft endnu ikke har gennemført de tiltag, som det ellers blev dømt til af EU i 2004.

EU mener blandt andet, at Microsoft ikke har leveret den nødvendige tekniske dokumentation til selskabets konkurrenter.

Det afviser Microsoft imidlertid blankt i modsvaret, hvor selskabet erklærer, at det til fulde har efterlevet kravene om teknisk dokumentation.

Microsoft mener, at EU bevidst har ignoreret vigtige oplysninger fra selskabet i EU's "iver efter at angribe selskabets samarbejdsvillighed", hedder det.

Modarbejdet bevidst

- Kommissionen har ventet mange måneder, før den informerede Microsoft om, at det var nødvendigt med ændringer i de tekniske dokumenter. Dernæst fik Microsoft kun få uger til en omfattende revidering. Kommissionen og den eksperter har ikke fundet det nødvendigt at læse de seneste versioner af disse dokumenter, skriver Microsoft.

EU har truet med dagbøder på op mod 15 millioner kroner, hvis selskabet ikke makker ret.

I sidste uge afviste EU-Kommissionen at give Microsoft mere tid til at forberede sit svar i sagen, som Microsoft nu har indleveret i de sidste timer inden fristens udløb.

Microsoft har længe haft et horn i siden på EU-Kommissionens tekniske rådgiver i sagen, den britiske computer-ekspert Neil Barret, som tidligere har dumpet Microsofts dokumentation som "komplet ubrugelig".

Diskussionen mellem EU-Kommissionen og Microsoft har nu pågået i seks år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere