EU: Tiden er løbet ud for Microsoft

Nej og nej. Sådan lyder det korte svar fra EU-Kommissionen til Microsoft, der dels har bedt om mere tid til at forberede sit forsvar i monopol-sagen mod selskabet, dels har bedt om aktindsigt i fortrolige EU-dokumenter.

EU-Kommissionen afviser blankt at give Microsoft mere tid til at forberede sit forsvar i den monopol-sag, som EU i de seneste år har kørt mod den amerikanske software-kæmpe.

Det betyder, at Microsoft kun har til onsdag i næste uge til at forberede sit svar på beskyldninger om, at selskabet ikke har gennemført de tiltag, som det ellers blev dømt til af EU i 2004.

Mangler dokumentation

EU mener blandt andet, at Microsoft har forsømt at levere den nødvendige tekniske dokumentation til selskabets konkurrenter.

Det skulle have gjort konkurrenterne i stand til at udvikle serversoftware, der fungerer problemfrit med Windows-baserede computere og servere.

Microsoft har fornylig tilbudt fuld adgang til kildekoden til en udvalgt skare, hvilket EU-Kommissionen ikke finder er tilstrækkeligt.

Ingen aktindsigt

EU-Kommissionen har også nægtet Microsoft adgang til en stribe dokumenter, som selskabet har bedt om adgang til som led i forsvaret.

Det drejer sig blandt andet om korrespondance mellem EU-Kommissionen og en britisk computer-specialist, der har undersøgt sagen.

Microsoft er utilfreds med EU's afvisning af begge selskabets anmodninger.

Microsoft risikerer dagbøder på op mod 15 millioner kroner indtil selskabet makker ret. Bøderne vil i givet fald blive lagt oven i den milliard-bøde, som selskabet blev idømt i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere