IBM frigiver gratis-version af DB2

IBM følger nu Microsoft og Oracle trop og frigiver en gratis miniudgave af selskabets DB2 Express-database, som skal skaffe nye udviklere til platformen.

It-giganten IBM har frigivet en gratis version af selskabets DB2 Express-database. Det skal hjælpe IBM i konkurrencen om at vinde nye kunder og udviklere til at styrke platformen.

DB2 Express-C kan køre på op til to dobbeltkerne-processorer og understøtter op til fire gigabyte hukommelse.

I modsætning til konkurrenterne Microsoft og Oracle er der ikke sat en grænse for antal brugere eller størrelsen af databasen.

Til gengæld er IBM den sidste af de tre til at lancere en sådan gratis version af selskabets database-flagskib.

Microsoft og Oracle frigav i november sidste år såkaldte Express-versioner af henholdsvis SQL Server og 10g.

For databasefirmaerne handler det gratis tilbud primært om at gøde jorden for nye kunder ved at sikre sig, at der eksisterer et vækstlag for blandt andet nye udviklere med kompetencer inden for de store databaser.

- Open source og gratis databaser har overbevist os om, at der er muligheder inden for et bredere fællesskab af udviklere og systemleverandører, end vi førhen har nået ud til, siger marketingchef Bernie Spang fra IBM's database-division.

Et af de steder, hvor IBM har gjort sig konkrete erfaringer med open source og gratis softwares betydning for databasemarkedet, er med Cloudscape, som IBM frigav som open source og senere overdrog til Apache Software Foundation.

Specielt i den nederste del af databasemarkedet har de store databasefirmaer fået konkurrence fra en række open source-databaser såsom PostgreSQL, MySQL og Ingres.

Disse databaser forsøger samtidig at bevæge sig opad i markedet og trænge ind på de tre stores hjemmebane.

IBM's gratis DB2 Express-C kan downloades gratis, men kommer uden support og visse administrationsværktøjer.

http://www.ibm.com/db2/express/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere