It-chefen gør det igen

LØNSTATISTIK: Toppen af it-afdelingen henter fortsat store lønstigninger og den største gennemsnitsløn.

Lige som forrige år er it-cheferne kun overgået af deres lavest lønnede kolleger, it-supporterne, når det gælder procentvis lønstigning.

2005 gav i gennemsnit it-cheferne 5,2 procent mere i løn og placerede dermed deres gennemsnitsindkomst på 46.600 kroner.

Også for it-chefer gør størrelsen en forskel, og er man leder af it-afdelingen i en virksomhed med flere end 500 ansatte, tjener man 54.328 kroner, hvilket er mere end 14.000 kroner mere om måneden end kollegaen i den mindre virksomhed med færre end 50 ansatte.

It-chefer er veluddannede mennesker. Over 36 procent har en lang videregående uddannelse, som de fleste af dem – 63 procent – har suppleret med en it-relateret uddannelse af mindst et års varighed.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef

- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

85 procent af it-cheferne er tilfredse, når det gælder indkomstens størrelse. Det gør dem til undersøgelsens mest tilfredse i det spørgsmål.

It-cheferne i Jylland ligger langt under cheferne i hovedstadsområdet med en månedsløn på cirka 43.600 mod københavnernes cirka 49.600 kroner. De jyske lønstigninger er på fem procent, de københavnske på 6,3 procent.

Jobskifte betaler sig. Hver tiende it-chef har skiftet job i årets løb, og den gruppe tjener næsten 100.000 kroner mere om året end dem, der ikke har.

BONUSINFO - IT-CHEF

Hver femte it-chef overvejer at starte egen virksomhed, og ti procent af dem søger efter et andet job.

Plads i lønhierarkiet: 1
Gennemsnitsløn: 46.666 kroner
Lønstigning i 2005: 5,2 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere