Atea-direktør: Et godt tidspunkt at stoppe

Atea Danmarks nu forhenværende administrerende direktør Henrik Damgaard afviser, at hans fratræden skulle have noget at gøre med medarbejderflugten fra Atea. "Et godt tidspunkt for mig at stoppe på," siger han.

Opgaven er løst. Sådan lyder det fra Henrik Damgaard, der sagde sit job som administrerende direktør for Atea Danmark op i går og omgående fratrådte.

Dermed afviser han blankt, at hans opsigelse har noget at gøre med, at en lang række af Ateas ledende medarbejdere i Danmark har forladt selskabet, siden han tiltrådte 1. august 2005.

- Jeg har gennemført en række vigtige forandringsprocesser. Atea er nu en slank organisation tilpasset de markedsvilkår, der gælder. Nu har jeg aftjent min værnepligt, siger Henrik Damgaard til Computerworld.

Under hans ledelse er Ateas lager i Herning blevet lukket og funktionen centraliseret i Växjö i Sverige. Derudover er selskabets ERP-system blevet skiftet ud.

Ingen sammenhæng

Henrik Damgaard afviser bestemt, at hans fratræden har nogen som helst sammenhæng med, at der i løbet af de sidste otte måneder er blevet etableret tre virksomheder, der alle baserer sig på medarbejdere, der har forladt Atea.

- Der er ingen direkte sammenhæng. Selvfølgelig har det gjort situationen sværere, men nej, der er ingen sammenhæng, fastholder Henrik Damgaard.

- Var du blevet fyret, hvis ikke du selv havde sagt op?

- Jeg tror bestemt ikke, at jeg var blevet fyret, hvis ikke jeg havde sagt op, siger Henrik Damgaard.

Ny direktør en topprioritet

Ateas koncernchef Sebastian Lindström siger ligeledes, at det er Henrik Damgaard, der har valgt at trække sig.

- At finde en ny direktør for Atea i Danmark er en topprioritet for mig, men jeg vil tro, at der går tre-seks måneder, før han er på plads, siger Sebastian Lindström.

Han erkender, at medarbejderflugten fra Atea har kostet selskabet markedsandele.

Han vil ikke direkte svare på, om der er en sammenhæng mellem Henrik Damgaards exit og den store medarbejderflugt.

Han vil dog godt sige, at det har været en usædvanlig situation for Atea i Danmark.

- Det er meget specielt, at flere etablerer egen virksomhed og rekrutterer mod den arbejdsplads, de har forladt, siger Sebastian Lindström.

Også nyansættelser

Han siger, at Atea samtidig med de mange opsigelser også har haft held med at ansætte mange nye dygtige medarbejdere.

- Vi har næsten det nødvendige antal medarbejdere på plads nu, lyder det.

Koncernledelsen har sat Johan Hellström, der er medlem af Ateas ledelse i Sverige, ind som midlertidig administrerende direktør for Atea Danmark.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Johan Hellström.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere