Nye it-systemer afgørende for katastrofeindsats

Den amerikanske beredskabsstyrelse FEMA har brug for en kraftig investering i ny it, hvis styrelsen skal kunne håndtere katastrofer som orkanen Katrina, mener den ansvarlige minister.

Den amerikanske myndighed, som skal koordinere indsatsen i tilfælde af katastrofer, FEMA, fungerede ikke efter hensigten, da orkanen Katrina ramte Den Mexikanske Golf og New Orleans.

Det betød, at der gik flere dage, før omfanget af katastrofen gik op for myndighederne og først derefter begyndte FEMA at stable en plan på benene.

En del af skylden ligger i utilstrækkelige it-systemer, mener den ansvarlige minister, Michael Chertoff, minister for Department of Homeland Security, DHS. Det skriver Federal Computer Week.

FEMA, som hører under DHS, skal derfor se på de systemer, som både anvendes af virksomheder og af forsvaret til styring af logistik og information, mener Michael Chertoff.

Beredskabsstyrelsens kommunikation skal desuden gøres uafhængig af den lokale teleinfrastruktur, som i tilfældet med orkanen blev ødelagt i store områder.

FEMA's eget kommunikationsnetværk skal gøre styrelsen i stand til at dele information mellem dens forskellige enheder, så ressourcerne kan indsættes de rigtige steder.

DHS er nu gået i gang med at se på muligheden for at tilpasse systemer fra enten forsvaret eller den private sektor.

Et andet sted, hvor it-systemerne skal forbedres, er i forbindelse med sikringen mod svindel og bedrageri med den offentligt betalte nødhjælp.

Det skal undgå situationer, som dem der er opstået i forbindelse med orkanen, hvor folk har haft problemer med at få udbetalt katastrofehjælp på grund af manglende telefonnumre eller adresse, efter de var evakueret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere