Cisco opdaterer netværkssikring

Cisco er klar med version 2.0 af selskabets teknologi til sikring af netværket, Network Admission Control. Selskabet har fået flere partnere med på vognen, men kunderne risikerer fortsat at blive bundet til Cisco.

Verdens største producent af netværksudstyr, amerikanske Cisco, har lanceret version 2.0 af selskabets netværkssikkerhed, Network Admission Control eller NAC.

Samtidig med opgraderingen til en ny version kan Cisco markere, at teknologien nu findes i en bred vifte af selskabets produkter.

Samtidig har teknologien fået opbakning af flere partnere.

- Vi sælger nu NAC på vores switche, routere og stort set alle vores andre produkter, siger teknisk direktør for Ciscos division for sikkerhedsprodukter, Bob Gleichauf.

Cisco er på det seneste halvandet år, siden NAC blev introduceret, gået fra tre til over 60 partnere, som støtter teknologien.

NAC giver netværksadministratorer mulighed for at kontrollere adgangen til netværkssegmenter baseret på rettigheder, som sættes op for slutbrugeren.

Det skal gøre virksomhedernes netværk mere sikre over for eksempelvis bærbare pc'er eller andre enheder, der kan åbne en bagdør for hackere eller en virus.

NAC består af en række komponenter. Blandt et stykke software som overvåger de klient-pc'er, som kobles på netværket.

Softwaren kan holde øje med, om antivirus-softwaren er opdateret eller om de seneste sikkerhedsopdateringer fra Microsoft er installeret.

Cisco har desuden indledt et samarbejde med en række nye partnere om at udvikle scanningssoftware, som kan kontrollere sikkerhedsniveauet for pc'er uden overvågningssoftwaren.

Det største problem for Cisco, når det gælder om at sælge NAC, er dog, at der er tale om en teknologi, som Cisco alene understøtter og ikke eksempelvis en åben standard.

- Store virksomheder har ingen ønsker om at blive låst fast i noget, der ser ud til at være styret af én leverandør, siger analytiker Joel Conover fra Current Analysis.

Han peger på, at virksomheder, som vælger NAC, formentligt vil være tvunget til at vælge Cisco over hele linjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere