Hitman-stiftere i skattely på Cypern

Fem af de syv stiftere af en af Danmarks største it-succeser, IO Interactive og spillet Hitman, har flyttet fast adresse til Cypern. Her kan de programmere i fred, siger de. Samtidig er vejret bedre og skatten lavere.

Det er svært ikke at tænke på Olsen-banden. Efter det store kup gik turen også altid sydpå, til Spanien, med kufferten fuld af penge.

Nu er fem af de syv stiftere af det danske it-selskab IO Interactive flyttet til Cypern. Det drejer sig om David Guldbrandsen, Kristian Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen og Martin Pollas.

Præcis hvor mange penge de danske ophavsmænd til spilsuccesen Hitman og firmaet IO Interactive, der sidste år blev solgt til Eidos for 256 millioner kroner, har tjent, er svært at sige.

Men det er givet beløbsstørrelser, der skattemæssigt ville fylde godt i statskassen.

De fem stifteres huse ligger ved siden af hinanden, så de kan sludre over hækken.

- Det er næsten for varmt, siger David Guldbrandsen, som Computerworld fangede på en mobiltelefon i Cypern.

De to øvrige stiftere af IO Interactive, Janos Flösser og Rasmus Kjær, har valgt at blive i Danmark.

David Guldbrandsen er en af de fem, som med koner og børn har slået sig ned i nybyggede, lejede huse i det nye it-danskerkvarter i byen Paphos i den græske del af middelhavsøen.

Det ligner skatteflugt. Er det det?

- Nej, det er ikke på grund af skatten. Efter IO blev en kanonsucces og voksede sig kæmpestor, havde vi brug for fred til at udvikle nye ideer og nørkle med programmering. Hvis vi skal opleve noget og give børnene en oplevelse, mens de er små, skal det også være nu, siger David Guldbrandsen.

Ti minutter fra IO-folkenes huse har de deres eget kontor. Videokonferencer og en fast net-forbindelse holder kontakten til IO-hovedkontoret i København.

De overvejede flere steder, inden valget faldt på Cypern.

- Vi talte også om Frankrig. Men det skulle være helt anderledes. Og det er Cypern. Man skal lige vænne sig til at alt foregår i morgen, ikke i dag. Det kan godt være svært at vænne sig til tempoet. Men omvendt var det jo en af grundene til, at vi forlod Danmark, siger David Guldbrandsen.

Lige nu arbejder de fem med det nye Hitman Bloodmoney, der kommer til februar 2006.

Med 15 års samarbejde kender de fem IO-stiftere hinanden særdeles godt. Og de har ingen planer om at komme hjem igen.

- Det lader vi stå åbent, siger David Guldbrandsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere