Interaktivitet i højsædet

Den digitale interaktive teknologi undersøges fra mange vinkler på Nordic Interactive Conference i Bella Centeret.

indhold

Årets Nordic Interactive Conference er i øjeblikket i fuld gang i Bella Centeret på Amager. Arrangementet dyrker først og fremmest vekselvirkningen mellem menneske og computer, og består af tre dele: Et kunstgalleri, en udstilling og konferencer.

På messe-delen viser en samling firmaer og institutter, hvor langt udviklingen inden for interaktiv teknologi er nået. For eksempel viser IT-højskolen i København, hvordan man kan styre en computer ved hjælp af øjets bevægelser, og Aarhus Universitet har sendt en flok små insektlignende robotter til Amager. Man kan også opleve et spil, hvor man kun vinder ved at kunne slappe helt af.

Man kan deltage i konferencer med emner som Virtual Reality, e-learning og kommunikation mellem menneske og computer ved hjælp af lyd eller hjernebølger. Der holdes taler af eksperter som Kathryn Clark, der er forskningschef i NASA, og som vil fortælle om brugen af intelligente miljøer ved udforskningen af rummet. Professor Kevin Warwick, der gerne vil være en cyborg, har også deltaget i konferencen, og det kan man læse mere om på Computerworld Online.

Kunstnerne giver også deres bud på interaktivitet mellem menneske og computer, mellem dyr og computer eller computere imellem. Der er udstillet 20 vidt forskellige værker. Man kan komme ud for en computer med et browservindue, der reagerer på fysiske input i form af slag eller spark. I en installation bliver menneskelig tale omdannet til bevægelser i en stol, og i en anden transformeres bevægelserne fra et par fisk til forskellige lyde.

Flere kunstnere er optaget af den måde, hvorpå fjerne netbrugere kan påvirke det lokale miljø, for eksempel ved at have indflydelse på lyd og lys. Andre vil bare skabe lege, hvor elektronikken gør det hele lidt sjovere.

Midt under ferniseringen onsdag forsvandt elektriciteten i centeret, hvilket satte den sofistikerede teknologi lidt i perspektiv. Forhåbentlig er computerne i gang igen, når kunstudstillingen åbner for publikum fredag d. 2. november kl. 10 til 19 og dagen efter fra kl. 10 til 16.

Man kan læse meget mere om Nordic Interactive Conference på arrangementets website.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere