Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Stævnes af den amerikanske regering: Chipgigant falder kraftigt på børsen

Børsværdien er kun gået én vej siden årsskiftet. Nu dratter kursen, og det amerikanske justistministerium stævner selskabet for at forvride konkurrence.

Nvidias nye chips til at træne AI-modeller ser ud til at have banket alt konkurrence på plads.

Det er medvirkende til at det amerikanske justistministerium har stævnet chipsgiganten og andre selskaber for at undersøge, hvorvidt Nvidia misbruger sin dominerende markedsposition, skriver Bloomberg News.

En stævning er første skridt mod den formel klage. Nu er alle heldige modtagere af stævningen forpligtet til at give information, som ministeriet derefter skal beslutte ud fra.

Nvidia selv mener, at det er produkterne kraftfuldhed, der har givet dem positionen.

Netop ‘vendor-lock’ er omdrejningspunktet for undersøgelsen, da det er mistanken, at kunder defacto ikke kan skifte væk fra Nvidia-chips.

Selskabets aktionærer har i de sidste mange år oplevet den ene optur efter den anden. Så meget, at den selskabet for en tid overhalede Microsoft på førstepladsen over verdens mest værdifulde selskaber på børsen.

Selvom Nvidia i sidste uge kunne vise en omsætning på over 200 milliarder kroner for blot ét kvartal, så har de i gang overladt tronen til Microsoft efter et par kraftige fald - næsten ti procent i nat.