Artikel top billede

(Foto: Rejsekort & Rejseplan A/S)

Rejsekortet åbner for brug til alle efter kras kritik: Stadig under lup fra Datatilsynet

På trods af en igangværende undersøgelse af Datatilsynet om brud på persondata, så mener Rejsekortets kundedirektør Jens Willars ikke, at det er et problem at udrulle appen for alle i dag.

Da Rejsekortet udrullede sin app tilbage i april, var det kun for en lille bid af den danske befolkning, da der var et begrænset antal, der kunne bruge den.

I dag onsdag lanceres Rejsekort-appen for alle over 18 år, skriver DR.

“Man kan tjekke ind og ud på appen. Man skal ikke selv gøre noget, når man skifter transportmiddel under rejsen. Og skulle man glemme at tjekke ud, så kan appen også sende en påmindelse om det,” lyder det fra kundedirektør i Rejsekort og Rejseplanen Jens Willars

Det sker efter, at appen fik kritik i sin spæde start for at indsamle geo-lokationerne for brugerne imens appen kørte i baggrunden.

Derfor mener databeskyttelsesekspert Allan Frank fra Datatilsynet også, at det er lige lovlig frisk, at appen udrulles før, at Datatilsynet er færdig med sin undersøgelse.

“Man kan på den ene side sige, at det er lidt friskt, at Rejsekort lancerer appen, når de endnu ikke ved, hvad vi mener. Men på den anden side må vi også som datatilsyn acceptere, at det er Rejsekort som dataansvarlig, der selv skal vurdere, om de overholder loven. Og så kan vi efterprøve det på bagkant,” siger Allan Frank til DR.

“Når Datatilsynet kommer med en redegørelse for undersøgelsen, så gennemgår vi den grundigt. Og så ser vi, om der er nogle ting, der, mod forventning, skal rettes ind. Hvis der er det, så gør vi det selvfølgelig,” udtaler han.