Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk sagsøges for at ændre Twitters navn / Et Apple Watch til 120.000 kroner er nu forældet / Stiftere af E-conomic og Acubiz investerer millioner i kursusforretning

Elon Musk sagsøges for at skifte Twitters navn til X. Norlys-ejede Automize åbner i Aarhus. Apple Watch kostede 17.000 dollar ved lanceringen – er nu forældet. E-conomic og Acubiz-stiftere investerer millioner i kursusforretning.

Så nåede vi midtvejs i ugen, der har budt på en del navnenyt i it-verdenen.

I går stoppede Michael Holm som CEO i Systematic efter 38 år, Marianne Woldbye Tholin gik af som CEO i Devoteam, og Aeven fik i mandags en ny CTO.

Vi må se, om resten af ugen er lige så leveringsdygtig i stærke it-nyheder. Nu er der morgenbriefing fra Computerworld.

God morgen og god læselyst.

Elon Musk sagsøges for at skifte Twitters navn til X

Elon Musk har snart ejet Twitter – det, der i dag er kendt som X - i et år, efter han 28. oktober 2022 købte det sociale medie for 44 milliarder dollar.

Siden har Musk foretaget en lang række ændringer på det sociale medie, men det var dog særligt bemærkelsesværdigt, da han i juli måned skiftede navnet fra Twitter til X.

Men det navneskifte sagsøger et marketingfirma ved navn X Social Media nu Elon Musks X for. Det skriver Reuters.

Sagsanlægget fra X Social Media hævder, at Twitters navneskifte til X vil skabe forvirring hos forbrugerne, og X Social Media beder nu den føderale domstol i Florida om at tvinge Musk til at stoppe med at bruge "X"-navnet.

X Social Media kræver samtidig et uvist beløb i erstatning.

Norlys-ejede Automize åbner i Aarhus

Og så til en noget mere hjemmevant nyhed.

Mandag morgen udvider it-miljøet i Aarhus sig, når Automize slår dørene op i den jyske hovedstad.

Automize, der specialiserer sig inden for cloud, infrastruktur og IT-drift, åbner sin nye afdeling for at tiltrække yderligere arbejdskraft.

I efteråret 2022 købte Norlys 60 procent af Automize, der i dag har cirka 100 medarbejdere i Kolding, Høje Taastrup og nu også i Aarhus.

Et Apple Watch til 120.000 kroner er nu forældet

For at komme ind på markedet for luksuriøse accessoires introducerede Apple i 2015 sit Apple Watch Edition.

Den første udgave af produktet havde et kabinet af 18 karat guld og blev solgt for 17.000 dollar – over 120.000 kroner - hvilket gør det til et af de dyreste produkter, Apple nogensinde har lanceret.

Men hvis du som kunde troede, at merprisen ville give dig særbehandling, så kan du godt tro om igen.

Alle førstegenerations Apple Watch-modeller fra 2015 – inklusiv den til 17.000 dollar - er nemlig blevet føjet til den forældede liste, hvilket kort sagt betyder, at de ikke kan repareres, og at Apple stopper med at tilbyde nogen former for services på smart-urene.

Men så igen – har du betalt 120.000 kroner for et Apple Watch i guld, kan du nok også betale dig fra at få det repareret hos en ikke-autoriseret Apple-forhandler.

E-conomic og Acubiz-stiftere investerer millioner i kursusforretning

Vi slutter dagens morgenbriefing af med det, jeg indledte med: Navnenyt.

Der er dog hverken tale om jobnyt eller en ledelsesrokade men derimod, at de to brancheprofiler Anders Bjørnsbo, tidligere ejer af e-conomic, og Lars de Nully, stifter af Acubiz, nu bliver en del af ejerkredsen i Youandx, der er en dansk platform for foredrag og kurser, som blev stiftet i 2017.
.
Det fremgår, at begge tilfører kapital i millionklassen, men det er uvist, hvor mange ejerandele, de hver især køber.

“Vores ambition er at tage Youandx til det næste niveau og skabe en slags Hotels.com for viden – hvor man nemt og hurtigt kan finde tusindvis af kurser og foredrag og altid med 100 procent gennemsigtighed. Jeg er overbevist om, at den nye konstellation i ejerkredsen vil være med til at realisere vores potentiale," siger Maybritt Toft Bisp, medstifter og ejer af Youandx.