Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske firmaer udvinder kryptovaluta for kriminelle

Virksomheder bliver ramt af XMRig-malwaren, der udnytter de inficerede computeres regnekraft til at udvinde kryptovaluta. Malwaren hærger mere i Danmark end andre steder i verden.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den seneste Global Threat Index-rapport fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, viser, at XMRig-malwaren er den største cybertrussel mod danske virksomheder lige nu. Malwaren inficerer virksomheders computere og udnytter cpu’en i computerne til at udvinde kryptovaluta uden brugernes viden.

I september har malwaren således ramt knap seks procent af alle danske virksomheder, hvilket er en markant højere andel end på globalt plan, hvor malwaren blot ramte omkring tre procent af alle virksomheder.

En gammel kending

“XMRig-malwaren er en gammel kending, der første gang blev opdaget i 2017. Cyberkriminelle bruger malwaren til at inficere brugernes enhed, og derefter udnytter de cpu’ens regnekraft til at udvinde kryptovaluta og dermed selv tjene flere penge. Dette sker oftest helt uden, at brugerne er opmærksomme på det. Virksomheder kan måske fristes til at tænke, at denne malware ikke er lige så invaliderende som andre, men sandheden er, at alle malwaretyper er alvorlige. For når de cyberkriminelle først har fundet et hul, vil de hurtigt udnytte det til at udføre andre angreb. Foruden sikkerhedsaspektet viser de nyeste beregninger, at det med de nuværende elpriser koster over 360.000 kroner at udvinde én bitcoin i Danmark, hvilket er endnu et godt argument for at sikre hele sin it-infrastruktur,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point i Danmark, og han tilføjer:

“Det er også vigtigt at understrege, at vi lige nu oplever, at der ikke blot er én stor cybertrussel mod danske virksomheder. Lige nu ser vi, at der er mange forskellige trusler, hvilket også afspejler sig i, at den anden- og tredjestørste cybertrussel på vores Global Treat Index-rapport begge ramte tre procent af alle danske virksomheder i september. Danske virksomheder skal derfor være forberedt på alle tænkelige typer malware og angreb, og det er nødvendigt, at de har de rette sikkerhedsløsninger til at håndtere disse angreb.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere