Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu koster det kæmpebøder hvis smart elektronik kan hackes

EU vil slå hårdt ned på producenter af smart elektronik, som ikke sikrer deres produkter imod, at hackere kan få adgang. Der bliver truet med voldsomme bøder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Flere og flere elektroniske enheder er "smarte", kan app-styres og er koblet på nettet. Men det gør dem sårbare over for hackerangreb. Nu vil EU slå hårdt ned på producenter, der ikke gør deres netopkoblede produkter sikre.

EU-Kommissionen lægger op til bøder på op til 15 millioner euro (112 millioner kroner) eller 2,5 procent af virksomhedens samlede omsætning, skriver Berlingske.dk.

Obligatoriske certifikater

Der indføres obligatoriske certifikater, som kun tildeles, hvis produkterne lever op til nogle grundlæggende krav om cybersikkerhed. Køberne skal også have instruktion i, hvordan de opdaterer deres produkter. Det er et kendt problem, at produkter af typen ”tingenes internet” bliver glemt, når de først er sat i funktion.

EU’s cybersikkerhedsagentur ENISA skal stå for kontrollen af alle produkterne, men det bliver op til de nationale myndigheder at gribe ind eller forbyde et produkt, hvis det ikke overholder de fastsatte krav, skriver Berlingske.dk.

Det vil formentlig gøre smarte produkter lidt dyrere. For EU-kommissionen forventer, at de nye krav vil koste virksomheder og myndigheder 216 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere