Torsdagens aviser om it

GN opfordres til at sælge mobil-guldæg. Bendtsen vil granske elselskabernes bredbåndsplaner. Sonion ekspanderer voldsomt. Millionordre efter prisfald på dvd. Håndboldchef bliver netdirektør. Handel på nettet giver flere klager.

GN opfordres til at sælge mobil-guldæg

Investorer og analytikere opfordrer GN Store Nord til at sælge mobildivisionen i GN Netcom, fordi hovedsæt til mobiltelefoner er et af de største vækstområder inden for elektronik. GN Store Nord har opjusteret forventningerne mange gange i løbet af året, men selskabet tjener fortsat næsten ingen penge på mobile hovedsæt trods en milliardomsætning. Analytikere og investorer opfordrer derfor GN Store Nord til at sælge, mens selskabet kan få en god pris. (Børsen)

Bendtsen vil granske elselskabernes bredbåndsplaner

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) har iværksat en undersøgelse af elselskabernes investeringer i bredbånd. Konkurrencestyrelsen og Energitilsynet skal finde ud af, om elselskaberne ulovligt har brugt milliarder af kroner fra elaktiviteterne og placeret dem i nye bredbåndssatsninger. Kritikere mener, at elselskaberne ville bruge pengene bedre på miljørigtig energi eller fjernaflæste elmålere. (Børsen)

Sonion ekspanderer voldsomt

Sonion, der udvikler højttalere og mikrofoner til mobiltelefon- og høreapparatproducenter, fortsætter med at ekspandere. Selskabet, der opstod som en sammenlægning af Microtronic i Roskilde og Kirk Acoustics i Horsens, har en indviet en ny fabrik i Kina, udvidet fabrikken i Polen og er nu i gang med at etablere et forskningscenter i Kina. "Det er et udtryk for betydelig vækst, og at der gerne kommer til at ske endnu mere fremover," siger Jørn Bjerregaard-Nielsen, Sonions koncerndirektør. (Børsen)

Millionordre efter prisfald på dvd

En af de største danske producenter af dvd-film, Sandrew-Metronome, skifter nu leverandører til producenten ODS Scandinavia, der er en del af tyske ODS. Aftalen lyder på et tocifret millionbeløb, og Sandrew-Metronome - der blandt andet står bag Matador - sparer en tredjedel af sine hidtidige produktionsomkostninger. ODS Scandinavia etablerede sig i Danmark i septemper ved at overtage CD Factory og er efter eget udsagn 4,5 gange større end de to danske producenter, SDC Dandisc og Tocano, samt svenske DSM tilsammen. (Berlingske Tidende)

Håndboldchef bliver netdirektør

34-årige Steffen Damborg bliver i det nye år direktør for netportalen aarhus.dk. Han kommer direkte fra en stilling som direktør for den professionelle håndboldklub SK Aarhus. "Det må være visionen, at netportalen bliver brugt som indgang til Århus for alle, der skal besøge byen eller er interesseret i at vide noget om byen," siger Steffen Damborg. (Jyllands-Posten)

Handel på nettet giver flere klager

En opgørelse fra Forbrugerklagenævnet viser, at antallet af klagesager over handel på internettet stiger støt. I 2002 drejede 1,7 procent af de afsluttede sager i Forbrugerklagenævnet om nethandel, i 2003 steg det til 3,9 procent, og i år udgør klagerne over nethandel 5,4 procent af de knap 3.400 afsluttede sager. På baggrund af de mange klager vil Forbrugerombudsmanden efter nytår lave en undersøgelse af netbutikkerne. "Fra klagenævnet ved vi, at der er forskellige problemer ved nethandel, blandt andet at det kniber med at overholde forbrugerbeskyttelsesreglerne, og at en del netbutikker ikke giver korrekte oplysninger om fortrydelsesret og reklamationsret," siger Søren Iversen, specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere