Torsdagens aviser om it

Efterretningstjeneste går på internettet. SAS lancerer internet ombord. IO Interactive tjente fem mio. i første halvår. SDC Dandisc vil sælge britiske aktiviteter. TDC vred på Konkurrencestyrelsen. Politikere vrede på Konkurrencestyrelsen. Terma på vej mod nye ordrer i USA. Danware klar med ny firewall. Stavads rolle i TDC-sag under lup. Sander kritisk over for elselskabers bredbånd.

Efterretningstjeneste går på internettet

Forsvarets Efterretningstjeneste er for første gang gået på nettet med en hjemmeside i et forsøg på at skabe mere åbenhed. "Diskussionen om masseødelæggelsesvåben i Irak og Grevil-sagen fremskyndede vores nye åbenhed," siger efterretningschef Jørn Olesen. Politisk pres har fået efterretningstjenesten til at lancere et website, hvor man kan nu man kan finde uklassificerede oplysninger om tjenesten. Hemmelige rapporter og en lang række andre informationer kommer man dog stadigt til at lede længe efter. Både de svenske og norske efterretningstjenester har længe været på nettet. (Politiken, Berlingske Tidende)

SAS lancerer internet ombord

Flyselskabet SAS er nu gået i luften med trådløs internet ombord. Netadgangen blev første gang vist frem for offentligheden på en premiereflyvning til Seattle, som er valgt, fordi flere store it-selskaber, heriblandt Microsoft, holder til der. Fra marts 2005 vil SAS Net Access være tilgængelig på samtlige af SAS' interkontinentale flyvninger på flytyperne Airbus A330 og A340. SAS bruger et system udviklet af amerikanske Connexion by Boeing, og en mekanisk antenne midt på flyet gør det muligt at sende og modtage data. "Det er vigtigt for os at være førende på det her område, to tredjedele af vores kunder er business-kunder," siger Søren Belin, en af SAS' topchefer. (Berlingske Tidende)

IO Interactive tjente fem mio. i første halvår

Skaberen af det storsælgende spil Hitman, danske IO Interactive, fik i første halvdel af 2004 et overskud på fem millioner kroner ud af en omsætning på 80 millioner kroner. Det er en kraftig fremgang i forhold til 2003. "Vi er meget tilfredse, og jeg tror, vi vil se en radikal opbygning af IO Interactive i Danmark i fremtiden," siger administrerende direktør Janos Flösser, som regner med at ansætte fire nye medarbejdere hver måned. IO Interactive blev i marts solgt til britiske Eidos for en kvart milliard kroner og er snart klar med det fjerde spil i Hitman-serien, som kommer på gaden til foråret. (Berlingske Tidende)

SDC Dandisc vil sælge britiske aktiviteter

Den danske dvd- og cd-producent SDC Dandisc forventer inden udgangen af året at have solgt sine britiske aktiviteter til Thamesdown Software Fulfilment. Dandisc vil samtidig købe en aktiepost på 25 procent i Thamesdowns moderselskab. Børsnoterede VT Holding sidder på majoriteten af aktierne i SDC Dandisc. (Børsen)

TDC vred på Konkurrencestyrelsen

Teleselskabet TDC raser over, at Konkurrencestyrelsen i et nyt notat går specifikt efter at hæmme TDC i konkurrencen om kunder til næste generations mobiltelefoni, 3G. Konkurrencestyrelsen foreslår 12 måneders binding på mobiltelefoner, fordi det så vil være sværere for TDC at gå ind og snuppe hovedparten af 3G-kunderne på samme måde som på ADSL-markedet. "Konkurrencestyrelsen skal selvfølgelig sikre den frie konkurrence. Men vi kan ikke se, at det er Konkurrencestyrelsens opgave at bestemme, hvilke firmaer der får fodfæste på markedet - eller overhovedet blande sig i, hvornår man som selskab ønsker at gå ind på et givent marked," siger TDC-vicedirektør Jens Hauge. (Børsen)

Politikere vrede på Konkurrencestyrelsen

Det har fået politikerne op af stolene, at Konkurrencestyrelsen i et nyt notat igen anbefaler 12 måneders binding på mobiltelefoner. Med notatet går styrelsen stik mod IT- og Telestyrelsen og politikerne, som ønsker at bevare seks måneders binding. Notatet har fået radikale Morten Helveg og Socialdemokraternes Thomas Adelskov til at kalde ministeren i samråd. "Nu må det være nok med krigen mellem Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen," siger Thomas Adelskov. Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at arbejdsdelingen er klar. "Jeg siger absolut ikke, at det er problemfrit. Og skulle man lave en ny lovgivning fra 1. januar, så ville det formentlig blive indrettet anderledes. Men jeg er nødt til at forholde mig til den lovgivning, vi har," siger Helge Sander. (Børsen, Jyllands-Posten)

Terma på vej mod nye ordrer i USA

Den danske producent af it-systemer til militæret, Terma, har udviklet teknologi til den europæiske rumfartssonde Huygens, som kan blive en døråbner til det amerikanske marked. Sonden ankommer 14. januar 2005 til Saturns største måne, Titan, efter en rejse på syv år gennem rummet. "Mulighederne er enorme ikke bare for Terma og vore underleverandører, men for dansk industri generelt, hvis vi med opbakning fra forskere og politikere kender vores besøgelsestid," siger Termas direktør Carsten Jørgensen, der mener at se store perspektiver for nye USA-ordrer. (Børsen)

Danware klar med ny firewall

Danske Danware har nu lanceret en videreudvikling af produktet Netop Desktop Firewall. Danware mener, at selskabets firewall skiller sig ud, fordi modulerne gør det muligt for sikkerhedsadministratoren at få fuld kontrol. Han kan tildele sikkerhedspolitikker og låse alle klienter i realtid, ligesom det er muligt at fjerne brugerfladen fuldstændigt, så brugeren ikke skal træffe valg om sikkerhed. Danwares firewall kan samtidig installeres, uden at pc'en skal lukkes ned. Produktet skal nu sælges gennem de samme kanaler som Danwares eksisterende produkt Netop til netværksovervågnings- og fjernstyring af programmer. (Erhvervsbladet)

Stavads rolle i TDC-sag under lup

Venstres skattepolitiske ordfører, Peter Christensen (V), vil have skatteminister Kristian Jensen (V) til at undersøge tidligere skatteminister Ole Stavads (S) rolle i sagen om TDC's milliardfradrag i det tyske datterselskab Talkline. Venstre vil have sagen belyst, efter det er kommet frem, at Ole Stavad allerede i 1999 havde et lovforslag klar til nye sambeskatningsregler, som måske kunne have forhindret TDC-sagen. Den senere socialdemokratiske skatteminister Frode Sørensen forsøgte i 2001 at skride ind mod TDC med et lovforslag, men det faldt væk i forbindelse med folketingsvalget. Da den nye skatteminister, Svend Erik Hovmand (V), genfremsatte dele af forslaget i 2002, havde han pillet TDC-indgrebet ud. (Jyllands-Posten)

Sander kritisk over for elselskabers bredbånd

Videnskabsminister Helge Sander (V) har foretaget en kovending i sagen om elselskabernes milliardinvesteringer i bredbåndsinternet. For to måneder siden støttede han lokale initiativer, da det kom frem, at midt- og vestjyske kommuner halter efter på bredbånd. Nu kalder han indirekte milliardinvesteringerne for spild af penge. "Det kan godt minde om en situation, hvor man bygger to motorveje ved siden af hinanden," sagde Helge Sander på et pressemøde. Han tilføjede dog, at det til syvende og sidst er et spørgsmål mellem elselskaberne og deres ejere, typisk lokale elforbrugere. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere