Jubii-ejer dropper anti-spam-skærmskåner

Det er slut med at hente en skærmskåner, der kan slå igen mod spammere. Søgemaskinefirmaet Lycos har fjernet programmet fra sin hjemmeside. Flere spamfirmaers websteder gik i sort under den ekstra trafik fra programmet.

Søgeportalselskabet Lycos, der også ejer danske Jubii, har nu fjernet selskabets særlige skærmskåner, der angreb serverne hos en række spamfirmaer.

Under parolen "Make Love not Spam" lancerede Lycos sin skærmskåner, som kan indstilles til at sende tomme webforespørgsler til servere, der leverer indhold til spamsider.

Selv om Lycos hævder, at der ikke er tale om et decideret oversvømmelsesangreb, denial-of-service, har skærmskåneren vagt opsigt på nettet.

Ifølge det engelske firma Netcraft, som overvåger webtrafikken på internettet, lukkede flere store internetudbydere for adgangen til den hjemmeside, hvor programmet kunne downloades.

Da flere internetbrugere ikke kunne få adgang til websitet måtte Lycos afvise rygter om, at webserveren hos Lycos' svenske reklamebureau skulle være hacket.

Nu har Lycos fjernet programmet fra hjemmesiden. Weekenden over blev de besøgende mødt med teksten "Stay Tuned". Denne tekst er dog blevet fjernet helt i løbet af mandagen, så siden nu blot viser det lyserøde "Make Love not Spam" logo.

Ifølge Netcraft har skærmskåneren haft en synlig effekt, da flere af de websteder, der var på Lycos sorte liste, helt holdt op med at svare.

Motivet var ifølge Lycos oprindelige udmeldinger ikke, at siderne skulle lukke helt ned under det ekstra trafikpres, da det ville svare til et ulovligt hackerangreb. I stedet skulle spamsiderne gøres langsomme og ejerne belastes med en voksende regning for udlandstrafik på webstedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere