Lille, let og kompetent

Man behøver ikke at savne nogle funktioner, selv om den bærbare pc vejer under halvandet kilo. Det er Fujitsu Siemens Lifebook B-2545 et bevis på. Den lille subnotebook klarer opgaverne godt, men desværre holder batteriet ikke længe.

Køn lille sag

Fujitsu Siemens bærbare pc'er i Lifebook B-serien er kendetegnet ved at være små, lette og have trykfølsom skærm, så man kan benytte en pen som pegeredskab. Hidtil har pc'erne i B-serien været udstyret med en forholdsvis langsom Intel Celeron processor, men nu er der kommet en Lifebook B-2545 med en 600 MHz Pentium III. Den har vi fået lov til at kigge nærmere på, selv om den først kommer officielt til Danmark i uge 33, altså i midten af august.

Trods størrelsen på 252x216x32 millimeter og en vægt på kun 1,3 kilo er Lifebook B-2545 en fuldgyldig bærbar pc med alle de tilslutningsmulighed, man kan bede om. 56k moden, 10/100 Ethernet og lyd er indbygget, og der er plads til to type II eller et type III pc card. Endvidere er der to USB-porte og en infrarød port, men til gengæld er der ikke blevet plads til diskettedrev eller cd-drev, der må kobles til som eksterne drev.


Fujitsu Siemens Lifebook B-2545 er en køn, lille sølvfarvet sag. Bemærk pennen til venstre for skærmen.

Den udmærkede TFT-skærm har en opløsning på 800x600. I forhold til skærmens størrelse på 10,4 tommer er det en meget passende opløsning, men den kan godt virke irriterende, hvis man er vant til en større opløsning hjemme eller på kontoret.

Man kan navigere rundt med musen på to måder: Enten med en styrepind, der sidder i midten af tastaturet, eller med en pen på den trykfølsomme skærm. Begge metoder virker godt, selv om det giver en noget akavet arbejdsstilling at styre musen med pennen.

Pæn ydelse

Pc'ens ydelse er ikke så ringe endda. Med 128 megabyte RAM, en 10 gigabyte harddisk og Windows 2000 giver benchmark-programmet Business Winstone 2001, der måler ydelsen ved afvikling af en række almindelige kontorprogrammer under Windows, en score på 14,7. Det går endnu bedre med Content Creation Winstone 2001, hvor ydelsen ved afvikling af mere krævende multimedia-applikationer testes. Her bliver scoren 16,2.

Batterilevetiden er derimod ikke noget at prale af. Efter en time og 49 minutter giver pc'en fortabt. Hvis man vil benytte pc'en i længere tid på batteriet, må man investere godt tusind kroner i et bedre batteri, der kan fås som ekstraudstyr.

Lifebook B-2547, der kommer på markedet om nogle måneder, har Bluetooth indbygget i låget.
Der er gjort en del ud af sikkerheden. Pc'en kan indstilles til at bede om en pinkode, uden hvilken den er ubrugelig, og der er indbygget Smart Card-læser.

På kontoret kan man benytte sig af den portreplikator, der følger med, så skærm, tastatur, mus og Ethernet kan tilsluttes lynhurtigt. Pc'en er for øvrigt fuldt ud administrerbar, idet den understøtter wake-on-LAN og standarder som DMI 2.0, WfM 2.0 og PXE.

Bortset fra den skuffende batterilevetid er Fujitsu Siemens Lifebook B-2545 ideel til folk, der tit er på farten. I skrivende stund kendes prisen ikke, men hvis den kan holdes under 20.000 kroner med moms inklusive et eksternt cd-drev, går man ikke helt galt i byen. Når modellen om få måneder kommer med Bluetooth indbygget i låget, bliver den kun endnu mere spændende.

Opdateret 24. juli kl. 9.25: Vi har nu fået oplyst priserne på modellen. Med samme konfiguration som i testen koster Lifebook B-2545 21.125 kroner med moms inklusive et eksternt diskettedrev, men uden cd-drev. For 870 kroner kan man få udskiftet standardbatteriet med et større batteri med en levetid på seks timer. Bluetooth-modellen ventes på det danske marked i oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere