Skattefrit bredbånd lænser statskassen

Landets højeste skattemyndighed, Ligningsrådet, advarer mod skattefrit bredbånd og andre skattebegunstigede personalegoder. Ligningsrådet frygter, at ordningen kommer til at tømme statskassen for milliarder af kroner, og politikerne vil nu gribe ind.

Skattefri hjemme-pc'er og skattefrit bredbånd til danske medarbejdere har sat gang i en strøm af skattefri personalegoder, som kommer til at koste den danske stat milliarder af kroner.

Sådan lyder advarslen fra Ligningsrådet, der er landets højeste skattemyndighed. Det skriver Politiken.

Ordningen blev oprindelig indført for at få flere til at bruge hjemme-pc.

Problemet er, at den også har bredt sig til en række andre personalegoder som sundhedsforsikringer, uddannelse, medarbejderaktier og senest offentlig transport.

Ifølge Politiken betyder modellen, at en ansat, der betaler topskat, kun skal 185 kroner ned i nettoløn om måneden for en bredbåndsforbindelse, der koster 500 kroner. Resten betaler staten.

Den udbredte brug af ordningen har fået både Enhedslisten og Socialdemokraterne til at kalde skatteminister Kristian Jensen (V) i samråd.

Blandt andet Pernille Rosenkrantz-Theil fra Enhedslisten kalder ordningen for social skæv.

- Det er lønmodtagere, der har behovet og samtidig har råd til, at en del af deres løn bliver udbetalt som personalegode. Det er jo ikke slagteriarbejderen, der har brug for en ADSL-forbindelse. Personalegoder skal beskattes som almindelig løn, siger hun til Politiken.

Ifølge avisen beregnede et embedsmandsudvalg sidste år, at det vil koste statskassen omkring fire milliarder kroner om året, hvis en million danskere tager de skattebegunstigede pc-hjemmearbejdspladser, ADSL-forbindelser og sundhedsforsikringer til sig.

Skatteminister Kristian Jensen vil afvente en ny rapport senere på året, før han på ny tager stilling til ordningen.

Både Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti støtter ordningen. Charlotte Dyremose (K) siger til Ritzau, at hun mener, at ordningen er til gavn for både den ansatte, virksomheden og samfundet.

En undersøgelse fra Gallup, udført på vegne af Cybercity og TDC, viste sidste år, at hver tredje af de danske virksomheder, der gav medarbejderne bredbånd i hjemmet, benyttede den skattebegunstigede bruttolønsordning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere