Infineon betaler en mia. kroner for RAM-fusk

Den tyske chipproducent Infineon erkender nu at have taget del i et omfattende priskartel inden for pc-hukommelse, DRAM. Det tyske selskab skal betale en bøde på 972 millioner kroner og lover samtidig at hjælpe med efterforskningen.

Chipproducenten Infineon erkender at have deltaget i et priskartel blandt producenter af pc-hukommelse af typen DRAM, efter at have været i de amerikanske myndigheders søgelys siden 2002.

Det tyske selskab er gået med til at betale en bøde på 972 millioner kroner og samtidig hjælpe det amerikanske justitsministerium med dets undersøgelser af priskartellet.

Bøden er den tredjestørste nogensinde i ministeriets afdeling for monopoler, og den kommer, fordi Infineon har erkendt at aftale priserne på DRAM i perioden juli 1999 til juni 2002.

Infineon fiksede priserne ved at deltage i blandt andet møder og samtaler, hvor det med konkurrenterne blev diskuteret, hvilke kunder der skulle betale visse priser for DRAM.

Prisfikseriet gik ud over pc-producenterne Dell, Compaq, Hewlett-Packard, Apple, IBM og Gateway. Infineon har allerede kontaktet selskaberne i et forsøg på at finde frem til et forlig, hvoraf enkelte skulle være på plads.

Det tyske selskab har gennem sit andet og tredje regnskabskvartal sat omkring 1,8 milliarder kroner af til at dække økonomiske krav fra det amerikanske justitsministerium og de pc-producenter, der har betalt for meget.

Det amerikanske justitsministerium undersøger også selskaber som blandt andet Samsung, Hynix og Micron for deltagelse i priskartellet. Europa-Kommissionen er for tiden i gang med sin egen undersøgelse af, hvorfor prisen på RAM i 2001 pludselig blev tredoblet i løbet af få måneder.

Konkurrenten Rambus har sideløbende en patentretssag kørende mod Infineon, Hynix, Micron og Siemens, fordi Rambus mener, at selskaberne bevidst hævede priserne på selskabets produkter for at holde dem ude af markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere