HP skrotter anti-ormeprogram

Problemer med at få et anti-ormeprogram til at fungere under Windows får nu Hewlett-Packard til at lægge projektet på hylden. Programmet skulle ellers kunne dæmme op for en stor del af den netværkstrafik, som en orm skaber. Dermed ville it-afdelingen have haft bedre mulighed for at bruge netværket under kampen mod et ormeangreb.

Hewlett-Packard lægger et projekt i mølposen, som ellers kunne have været et værdifuldt værktøj til netværksadministratorer i kampen mod netværksorm.

HP præsenterede i februar sikkerhedsprogrammet Virus Throttler, som kunne sikre netværket mod at blive oversvømmet af trafik fra en inficeret pc.

Nu går projektet en uvis fremtid i møde, i det HP må konstatere, at det ikke har været muligt at få programmet til at spille sammen med Microsofts styresystem Windows.

Ormekur skal virke

Da netop Windows er det styresystem, som virusprogrammørerne oftest retter deres skyts mod, så er det derfor væsentligt for HP, at en ormekur virker til netop denne platform.

Det var imidlertid ikke muligt for HP, som ikke havde samme muligheder for at tilpasse det miljø, som programmet skulle køre i på samme måde, som det har været tilfældet med Linux og HP's egen HP-UX.

- Vi ejer ikke Windows, konstaterer teknisk direktør Tony Redmond fra HP.

HP har dog ikke helt afskrevet muligheden for at anvende teknologien sammen med Windows.

Selskabet har demonstreret produktet for Microsoft og andre partnere. Dermed kan det senere dukke op i andre produkter, understreger Tony Redmond.

Kan begrænse skaderne
Virus Throttler kan begrænse skaderne under et ormeangreb ved at dæmme op for den netværkstrafik, som en netværksorm ofte genererer.

En inficeret pc vil søge efter andre sårbare maskiner på netværket, og denne søgning resulterer i en massiv belastning.

Virus Throttler sætter restriktioner for, hvor ofte en given pc kan sende data til netværket, hvis den er under mistanke for at være inficeret.

Dermed bliver netværket ikke blokeret, og it-medarbejderne kan iværksætte en egentlig bekæmpelse af angrebet.

Programmet har ifølge HP fungeret fint i test under Linux og HP's egen Unix HP-UX. Men under Windows lykkedes det altså ikke at få softwaren til at virke efter hensigten.

Mens HP lægger Virus Throttler på hylden, har selskabet klargjort et andet produkt til bekæmpelse af orm. Programmet er netop gået ind i en beta-testfase.

Active Counter Measures er et program, som gennemsøger netværket på samme måde som en orm. Når den finder en sårbar maskine, vil den sørge for at installere de passende sikkerhedsopdateringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere