Artikel top billede

(Foto: Dell/PR)

Dell fyrer ansatte som led i stor omstrukturering: “Vi bliver slankere nu”

Dell ønsker at slanke organisation, som led i en omstrukturering, der blandt andet indebærer, at der skal satses endnu mere på kunstig intelligens.

It-virksomheden Dell Technologies har fyret et ukendt antal medarbejdere som del af en større omstrukturering, der skal slanke organisationen.

Det skriver flere internationale tech-meder.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg vil Dell blev andet reorganisere sine salgsteam og oprette en ny enhed, der har fokus på produkter og tjenester relateret til kunstig intelligens.

It-mediet The Register erfarer desuden, at der er tale om en omfattende fyringsrunde, der blandt andet har ramt flere Dell-veteraner.

“Vi bliver slankere nu,” lyder det i et memo til de ansatte, som Bloomberg er kommet i besiddelse af

“Vi kommer til strømline flere ledelseslag og prioritere vores investeringer anderledes,” lyder det endvidere.

Vil ikke oplyse antal

Bloomberg skriver desuden, at en talsperson for Dell afviser at oplyse, hvor mange job der vil blive påvirket af ændringer hos Del.

Dell har løbende reduceret sit medarbejdertal i løbet af de seneste år. I 2023 reducerede Dell sit medarbejdertal med 13.000 ansatte, og i februar i år havde selskabet 120.000 ansatte

PC-salget har taget dyk efter covid-19-pandemien, men ifølge Bloomberg er det Dells forhåbning, at en ny generation AI-optimerede pc’er igen vil sætte skub i salget.