Artikel top billede

De to landstrænere Adam Blatchey Hansen og Jens Myrup på Holmen i København hvor landsholdet trænede i weekenden. (Foto: Frederik Therkildsen)

Kom med indenfor til træning på militært område: Danmarks unge cyberlandshold drømmer om EM-guld til oktober

De seneste to år har landsholdet klaret sig over alt forventning. En guldmedalje i 2022 og en tredjeplads året efter. Til oktober skal der dystes igen. Så der skal trænes - og Computerworld var med på holdets træningslejr på militært område.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvad cyberlandsholdet konkurrerer i
  • Hvorfor landsholdet er en spydspids i et større projekt
1.151
5:45 min
På den yderste mole på det militære område Holmen i Københavns inderhavn i et lavstammet rødt bindingsværkshus var Kongerigets skarpeste unge hackere i weekenden samlet for at træne.

Rundtomkring holdt Militærpolitiets hvide kassevogne parkeret. Skilte med ‘Adgang forbudt’ lurede rundt om hvert hjørne. Men i denne weekend er området også overtaget af weekendsmotionister, som nyder en af sensommerens skyfrie dage.


Motionsjoggerne dog er næppe klar over, at her inde bag væggene sidder de skarpeste unge hackere på træningslejr inden det europæiske mesterskab i cybersikkerhed løber af stablen i starten af oktober i den italienske storby Torino.

“En af vores fordele modsat nogle af de store lande er, at vi får stillet de her lokaler gratis til rådighed. Det giver os mulighed for at træne samarbejde,” forklarer den ene ud af to landstrænere Adam Blatchey Hansen da Computerworld besøgte træningslejren.