Artikel top billede

Her er afløseren til de mange DDoS-angreb

DDoS-angreb har regnet ned over Danmark i de seneste måneder. Men nu kan en ny type angreb være på vej.

It-kriminelle og aktivister har i de seneste måneder udsendt en bølge af DDoS-angreb, som har oversvømmet danske netværk med trafik og lagt websider ned.

Men nu begynder sikkerhedsfolk at se en ny type angreb mod kontorets næste svage led: Telefonnettet.

Teleleverandører, supportlinjer og organisationers telefontjenester er blevet skydeskive for målrettede angreb gennem Telephone Denial of Service, TDoS, kan man læse i en ny sikkerhedsrapport, der er udgivet af Department of Homeland Security og FBI.

TDoS-angreb benytter samme metode som DDoS i form af at automatisere store mængder trafik mod et mål for derved at overbelaste telenettet og blokere for udgående - og indgående samtaler.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

"Dusinvis af disse angreb er i den seneste tid blevet rettet mod den administrative alarmtjeneste PSAP (public safety answering point) i USA. Nødlinjen 911 (svarende til 112 i Danmark, red.) er dog ikke blevet ramt," kan man læse i rapporten.

Mange angreb

PSAP er dog langt fra den eneste tjeneste, der har været udsat for TDoS.

"Mange lignende angreb er blevet registreret mod forskellige virksomheder og offentlige myndigheder, herunder den finansielle sektor og forskellige redningstjenester som ambulancefly, ambulancer og kommunikationslinjer mellem sygehuse," skriver Department of Homeland Security og FBI.

De to sikkerhedsorganisationer skriver endvidere, at der ofte er tale om afpresning.

Før angrebene startes, oplyses ofret således først om, at det vil få konsekvenser, hvis der eksempelvis ikke betales et beløb til afpresserne.

Hvis beløbet ikke betales, gennemføres herefter et TDoS-angreb mod virksomheden eller organisationen.

Department of Homeland Security og FBI advarer om, at TDoS-angreb forekommer i højere og højere grad.

Sådan virker et TDoS-angreb

I et TDoS-angreb forsøger en angriber at oversvømme telefonlinjer, hvad enten der er tale om IP-telefoni eller traditionelle linjer.

Der sker gennem falske samtaler fra falske numre. Angrebene kan stå på i flere timer og derved forhindre brugerne i at komme igennem til den ønskede tjeneste.

Etableringen af et TDoS kræver ifølge rapporten ikke de store tekniske færdigheder.

Angribere anvender et automatiserings-script, der ringer op med falske numre, hvilket gør det svært at dæmme op for angrebene.

Computerworld har spurgt danske sikkerhedseksperter om antallet af TDoS-angreb i kongeriget, og det er ifølge dem stadig et rundt nul.

Læs også:

Derfor er sms-afløser en potent sikkerhedsbombe

Hacker-angreb: Topchefers mail og pc'er hacket og tømt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere