TDC og banker: Milliontab på Coinclick

TDC og bankerne opgiver mikrobetalings-eventyret og lukker Coinclick. Ejerne har skudt millioner i Coinclicks betalingssystem, som hverken TDC eller bankerne er interesseret i at købe i dag. Alene i 2003 kostede eventyret ejerne 15 millioner kroner.

Mikrobetalingstjenesten Coinclick drejer nu nøglen om og opgiver at tjene penge på, at danskerne betaler mindre beløb over nettet.

Dermed er bankernes og TDC's mikrobetalings-eventyr endt i en dyr fiasko, der alene i 2003 kostede ejerne over 15 millioner kroner.

- Vi må desværre konstatere, at markedet for mikrobetalinger på nettet ikke udvikler sig, som vi havde forventet, siger Erik Nørgaard, administrerende direktør i PBS og bestyrelsesformand i Content Billing, der er virksomheden bag Coinclick.

Lars Fruergaard, administrerende direktør for Coinclick, oplyser, at selskabet ganske enkelt ikke kunne indfri det ambitiøse mål om at få 100.000 danskere til at mikrobetale ved årsskiftet.

- Vi havde kun 27.500 brugere og svært ved at tiltrække nye tjenester, så folk havde noget at bruge tjenesten til. Jeg tror ikke, at der er en fremtid for rendyrkede mikrobetalingssystemer herhjemme i dag, siger han.

Ingen vil købe Coinclick

Ifølge Lars Fruergaard vil hverken TDC eller bankerne føre Coinclick videre.

- Vi har naturligvis drøftet det med vores ejere, men aktuelt står der ingen køber klar på sidelinjen, siger direktøren.

Det bakkes op af Torben V. Holm, bestyrelsesmedlem af Content Billing og vicedirektør i TDC.

- TDC har ingen præference, hvad angår valg af betalingsform, når der handles over nettet, og TDC føler derfor intet behov for at være knyttet til et bestemt betalingssystem, når kunderne har gode alternativer at vælge imellem, siger han.

Lukningen betyder, at Coinclicks 27.500 brugere i disse dage får en mail om, at de enten kan lukke deres konto og få pengene udbetalt, eller at de kan bruge pengene til at købe ind på nettet den næste måned.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere