Kun én procent af danskerne mikrobetaler

Mikrobetalingstjenesterne Coinclick, Valus og Ewire har i alt fået 58.000 danskere til at betale småbeløb over nettet. Valus og Ewire vil dog ikke følge Coinclicks eksempel og kaste håndklædet i ringet. Tværtimod øjner de lys for enden af tunnellen.

Mikrobetalingstjenesterne Coinclick, Valus og Ewire må konstatere, at de har svært ved at få danskerne til at betale småbeløb over nettet.

De tre tjenester har i dag kun 58.000 brugere tilsammen, hvilket står i skarp kontrast til eksempelvis Coinclicks ambitiøse mål om 100.000 kunder ved årsskiftet.

Derfor overvejer Coinclick, der ejes af bankerne og TDC, i disse dage at dreje nøglen om, mens konkurrenterne Valus og Ewire afviser den tanke.

Ewire mener nemlig, at det går bedre end forventet, mens Valus erkender, at det går lidt langsommere end planlagt med at få trukket kunder i butikken.

- Vi har i dag 14.000 faste brugere, og der er ingen tvivl om, at det i forhold til den oprindelige målsætning er lavt, men vi er fortsat optimister og har bestemt ingen planer om at lukke, siger Nikolaj La Cour, projektchef for Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM), der står bag Valus.

Han oplyser, at de 14.000 brugere tilsammen har købt for 500.000 kroner, så kassen flyder ikke ligefrem over med penge.

- Vi opererer ud fra en tidshorisont på fem til otte år, hvor det først og fremmest gælder om at få danskerne til at bruge Valus, så omsætningen spiller ikke den store rolle i øjeblikket, mener Nikolaj La Cour.

Han fortæller, at det har været en større udfordring end forventet at få nye virksomheder til at satse på Valus, hvilket også betyder, at kunderne i realiteten ikke har haft meget at bruge mikrobetalingstjenesten til.

- Det er kommet lidt bag på os, at vi i den grad er afhængige af at få nye tjenester koblet på. Eksempelvis kunne vi se mange nye kunder, da vi indledte samarbejdet med Ekstra Bladet om Side 9-pigen. Men når nyhedens interesse fortager sig, så siver kunderne langsomt væk igen, siger Nikolaj La Cour.

Ewire: Det går forrygende
Hos konkurrenten Ewire er tonerne anderledes optimistiske, selv om selskabet ikke fra starten har været støttet af de danske internetmedier på samme måde som Valus.

- Vi er godt tilfredse med situationen. Vi vokser støt og roligt, siger Lasse Rungholm, direktør i Ewire.

Ewire havde sidste år i marts godt 2.300 brugere.

- Det er begyndt at gå stærkt nu. Vi har i dag omkring 17.000 brugere og får 100 nye om dagen, fortæller Lasse Rungholm.

Ifølge direktøren går det faktisk så godt, at selskabet tager chancen og åbner i Norge og Sverige inden for de næste tre måneder.

- Derudover har franske investorer skudt flere penge i Ewire, så fremtiden tegner absolut lys, siger direktøren.

Han ønsker ikke at løfte sløret for, hvilket fransk firma der har skudt penge i selskabet, eller hvor stort beløbet er. Kun at der er tale om mere end to millioner kroner. Pengene skal blandt andet bruges til at videreudvikle Ewire, der netop har åbnet for betaling via SMS.

- Vi tjener ikke penge i år, men det har heller ikke været meningen. Driften hænger sammen, og så kommer pengene i løbet af de næste år, oplyser Lasse Rungholm.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Center for Support og Proces i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere