Mobilbutik får spambøde på 400.000 kroner

Mobilbutikken Aircom fra Ringsted er blevet idømt en bøde på 400.000 kroner for at sende spam-reklamer til tusindvis af kunder. Bøden er den største herhjemme, og lægger niveauet for fremtidens spamdomme.

Mobilforretningen Aircom fra Ringsted, der er med i den Debitel-ejede mobilkæde Teleringen, har fået en bøde på 400.000 kroner for at bombardere intetanende kunder med mobiltilbud over faxen.

Det var resultatet, da Sø- og Handelsretten onsdag formiddag afsagde dom og tildelte den hidtil største bøde i en spam-sag herhjemme.

Godt nok var der i dette tilfælde tale om tilbud sendt via fax og ikke over e-mail, men derfor bruges spam-bestemmelsen alligevel, da der er tale om uønskede tilbud fremsendt uden kundens samtykke.

Spam skal mindst koste 10.000 kr.

Ifølge jurist Jane Frederikke Land fra Forbrugerombudsmandens kontor har Aircom udsendt mellem 7.650 og 15.300 spam-reklamer.

- Vi er tilfredse med dommen. Vi glæder os over, at der blev tilslutning til vores beregningsmodel for bødestørrelser, siger hun.

Modellen går ud på, at alle, der udsender spam, minimum får en bøde på 10.000 kroner. Store spam-syndere, der sender mere end 100 spam-mails skal betale 100 kroner per styk.

Dermed fortsætter linjen fra Danmarks første spam-sag, hvor Fonn Danmark fik en bøde på 15.000 kroner for at have udsendt 156 spam-mails.

Der er otte andre spam-sager på vej. Forbrugerombudsmanden forbereder blandt andet en sag mod teleselskabet Debitel for at have udsendt 40.000 spam-mails og 12.000 SMS-reklamer.

Hos Aircom i Ringsted ønsker direktør Peter Heide ikke at udtale sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere