Aalborg bliver centrum for 4G

Den finske EU-Kommissær Erkki Liikanen åbner et nyt center for mobilforskning i Aalborg i slutningen af måneden. Centeret, der skal forske i 4G-mobilteknologi, støttes af EU-midler, staten og virksomhederne Samsung, RTX Telecom, Siemens, Sonofon og TDC.

Der kommer prominent besøg, når Aalborg Universitet 29. januar slår døren op til et nyt center, der skal bringe Danmark i front inden for forskning i den næste generations mobiltelefoni, 4G.

Den finske EU-kommissær for informationssamfundet, Erkki Liikanen, slår et smut omkring Aalborg for at indvie det nye Center for Tele Infrastruktur (CTIF).

Forskningscenteret, der blandt andet støttes af virksomhederne Samsung, RTX Telecom, Siemens Mobile, Sonofon og TDC, skal forske i fremtidens mobilnet.

Dermed gør Nordjylland et alvorligt forsøg på at bevare sin position som Danmarks center for mobilteknologi, der ellers har lidt et knæk på det sidste med eksempelvis den bebudede lukning af Flextronics.

Men ambitionerne ender ikke ved Danmarks grænser. CTIF har hentet den indiske professor Ramjee Prasad til Nordjylland, hvor han skal stå i spidsen for forskningen. Og hans ambitioner er skyhøje.

Han har tidligere udtalt til blandt andet Nordjyske Stiftstidende, at han håber, forskningen i Aalborg vil føre til nye mobilvirksomheder, der på sigt vokser til Nokia- eller Ericsson-størrelse.

Forskningskontrakt med Samsung

Center for Teleinfrastruktur har i forvejen vakt stor opmærksomhed i Europa, da det har underskrevet en forskningskontrakt med den koreanske elektronikgigant Samsung.

Derudover har centeret også scoret den hidtil største EU-bevilling til teleforskning fra EU's sjette rammeprogram, hvor der er afsat milliarder til forskning i informationssamfundets teknologier.

Det nye center skal primært forske i samspillet mellem kablet og trådløs telekommunikation, da forskerne mener, at fremtidens teleløsninger ligger netop der.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Aalborg Universitet om, hvor meget de enkelte aktører spytter i kassen for at få CTIF realiseret.

Avisen Computerworld skrev sidste år, at der skulle rejses i alt 120 millioner kroner, før centret kunne etableres. Heraf skulle staten betale 40 millioner kroner, regionsmidler 30 millioner kroner, universitet 40 millioner, mens teleindustrien ville skyde 10 millioner kroner i cedntret.

Initiativet til CTIF er taget i Aalborg, men centeret vil samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, ligesom man ønsker at udvide kontaktnettet til det stærke softwaremiljø i Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere