Artikel top billede

Nokia hjælper fyrede ansatte med at starte deres eget firma

Midt i de massive fyringer hos Nokia er der også solstråle-historier om eks-ansatte, der har fået støtte til et nyt liv som iværksætter.

Finske Nokia har sagt farvel til mange medarbejdere i den seneste tid - i sidste måned måtte Nokia varsle fyringen af yderligere 10.000 ansatte. Men det er ikke kun en negativ historie om problemer hos den gamle mobiltelefon-gigant. Nokia har også gjort en aktiv indsats for at hjælpe sine fyrede medarbejdere med at starte deres egen virksomhed. Det skriver Techcrunch, som fortæller om Nokia Bridge inkubator programmet.

Her kan afskedigede Nokia-medarbejdere modtage op til 1,1 mio. kr. i støtte til deres nye liv som iværksættere. Nokia Bridge har angiveligt allerede støttet mere end 100 firmaer, men Nokia vil ikke fortælle hvem det er. Enkelte af navnene er dog kendt nu.

Det gælder blandt andet Jolla, som vil forsøge at genoplive den gamle MeeGo-platform. Næsten hele MeeGo-udviklingsholdet fra Nokia er samlet i det nye firma, og så er det nok ikke underligt, at det har modtaget støtte fra Nokia Bridge. Jolla har ambitioner om at udvikle en ny smartphone baseret på MeeGo.

I Storbritannien kan hver Nokia-ansat modtage omkring 190.000 kr., og op til fire fyrede Nokia-folk kan gå sammen om et projekt. Desuden kan de modtage yderligere næsten 400.000 kr., så den samlede sum altså kommer op på mere end en million kroner.

Nokia Bridge hjælper også med træning og teknisk support og enkelte af de nystartede firmaer har licenseret teknologi fra Nokia.

Ifølge Techcrunch har inkubatoren støttet TreLab, der arbejder med måling og overvågning af trådløse netværk, Cloudberrytec, der også består af tidligere MeeGo-folk, og Avanto Networks, der rådgiver om mobil strategi.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere