Århusiansk CMS-hus har vendt skuden

Synkron, århusianske leverandør af systemer til at styre webindhold (CMS), har for første gang sorte tal på bundlinjen. Den positive udvikling skyldes blandt andet, at selskabet har indgået alliancer med SAP og mobilselskabet 3. Samtidig har Synkron haft succes med at lande en række større kunder.

For første gang i sin seksårige historie kan den århusianske leverandør af content management-systemer (CMS) Synkron prale af sorte tal på bundlinjen.

Synkron, der har stærke investorer som Dansk Erhvervsinvestering, Dansk Kapitalanlæg og Vækstfonden i ryggen, forbedrede resultatet med fem millioner kroner i forhold til sidste år.

Den positive udvikling gav et overskud på 343.000 kroner i regnskabsåret, der sluttede den 30. september.

Dermed har Synkron fået rettet op på virksomheden, der for to år siden måtte præsentere et underskud på 11,8 millioner kroner for investorerne.

- Det er en stor glæde at kunne se resultatet af de seneste års hårde arbejde med at få vendt virksomheden. Løsningen har reelt drejet sig om at holde en skarp forretningsmæssig fokus og kurs, siger Thomas Marschall, administrerende direktør i Synkron.

Nye partnere gavner forretningen

Synkron har i løbet af året indgået partnerskabsaftaler med SAP og mobilselskabet 3.

Synkrons aftale med mobilselskabet 3 indebærer, at virksomhederne i samarbejde udvikler et nyt værktøj, det gør det muligt at tilpasse intra- og internet til 3's mobiltelefoner.

Aftalen med den tyske ERP-leverandør SAP er en alliance, hvor SAP forsøger at sælge Synkrons internetsoftware sammen med sine forretningssystemer på det nordiske softwaremarked.

Partnerskaberne og en lang række nye større kunder, heriblandt Skandinavisk Tobakskompagni, BG Bank og Integrationsministeriet, er medvirkende til, at Synkron i år landede på en omsætning på 26 millioner kroner, hvilket er en vækst på omkring 20 procent.

Ifølge Synkron placerer dette virksomheden som den største spiller på det danske CMS-marked.

Synkron A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning26,221,0
Resultat af primær drift (EBIT)0,22-4,1
Resultat før skat 0,34-4,5
Resultat0,34-4,5
Egenkapital4,94,6
Antal ansatte3436

Udlandet kalder
Synkron forventer, at den positive udvikling fortsætter i det kommende regnskabsår. Virksomheden har især store forventninger til det udenlandske marked.

- Vi har i dag en god udvikling i gang også i Norge, Sverige, Tyskland og Schweiz. Nye markeder kalder - for eksempel kunne de baltiske lande, ligesom de øvrige nye EU lande være interessante mål for vores videre ekspansion, siger Synkrons direktør.

Fra 1997 til i dag er medarbejderantallet vokset fra tre til 38, og antallet af kunder er omkring 700. Hovedparten af kunderne er danske, men Synkrons CMS-software er solgt i godt 20 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere