FN diskuterer nettets fremtid i næste uge

Topledere fra 200 lande samles i næste uge i Schweiz for at diskutere internettets fremtid. De skal blandt andet diskutere, om FN fremover skal stå i spidsen for internettet, fastlægge internetskatter og skabe fælles regler for internetsikkerhed.

Repræsentanter fra 200 lande mødes i næste uge i Geneve for at diskutere, om en organisation som FN fremover skal stå i spidsen for internettet, skriver Washington Post

Mødedeltagerne, der blandt andet tæller statsoverhovederne fra Frankrig, Tyskland og mere end 50 andre lande, skal også analysere, hvordan websider og e-mailadresser tildeles, og hvordan man afgør stridigheder på nettet.

Derudover skal forsamlingen forholde sig til det vanskelige spørgsmål om, hvordan man beskatter internetbaserede transaktioner.

Ulande klager over USA-dominans

Flere u-lande har klaget over, at verdens mest synlige organ til at træffe beslutninger vedrørende internettet - det amerikanskbaserede ICANN - ikke repræsenterer u-landenes interesser godt nok.

Derfor mener de, at organisationens kompetencer skal overdrages til en gruppe i alliance med FN.

ICANN er en non-profit virksomhed, der håndterer internettets adressesystem efter aftale med den amerikanske regering. Den private sektor i USA står for omtrent 85 procent af internettets underliggende infrastruktur.

Flere af u-landene mener, at USA har for stor kontrol over ICANN, og at organisationen ikke reagerer på u-landenes behov.

FN skal håndtere internetskat

Sarbuland Khan, der står i spidsen for FN's task force for kommunikations-teknologi, mener, at ICANN har gjort et godt stykke arbejde, men at organisationen ikke helt er fulgt med udviklingen.

Han mener blandt andet, at verdens regeringer i øjeblikket mangler en central autoritet, der kan koordinere regler for internetsikkerhed og skat på online handel.

ICANN mener dog ikke, at gruppen fortjener at blive kritiseret for manglende kontrol, da det aldrig har været ICANN's formål.

Gruppen mener, at den fortsat skal stå i spidsen for internettets adressesystem, men at FN godt kan tage sig af internetskatter og sikkerhed på nettet fremover.

Næste uges møde skal resultere i en række målsætninger, der skal føre til en række endelige beslutninger på området ved et topmøde i Tunesien i 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere