IT-kursusfirma konkurs for fjerde gang

Kursusvirksomheden A-Team er igen gået konkurs efter selskabets seneste inkarnation, A-Team 2002 Aps, blev købt fri af et konkursbo i januar i år.

Onsdag lukkede skifteretten endnu et kapitel i historien om kursus-virksomheden A-Team, som nu har gennemgået fire konkurser på fire år.

Onsdag var nemlig dagen, hvor der blev afsagt konkurs over "Afviklingsselskabet af 16. november", der indtil den 18. november i år hed A-Team 2002.

Tegn på parkeret gæld
Med navneskiftet for ganske nyligt tyder alt på, at ledelsen i A-Team har parkeret sin gæld i afviklingsselskabet.

Det betyder, at selskabet beholder muligheden for at videreføre et selskab under navnet A-Team. Denne fremgangsmåde har A-Team anvendt i tidligere konkurser.

Ser man på A-Teams hjemmeside, er der dog intet, der røber smalhals i firmaet.

I begyndelsen af oktober har selskabet postet information om de 206 nye pc'er med fladskærm, som er indkøbt til kursuslokalerne, og fra slutningen af oktober har selskabet fremvist sine nye lokaler i Taastrup i billeder på webstedet.

Første konkurs i 1999

A-Teams konkurshistorie med gentagne genopstandelser er nu inde i sin fjerde inkarnation.

Denne gang er der dog flere om at hæfte for tabet, for i januar købte selskabets 43 medarbejdere virksomheden fri af konkursboet, efter at de selv havde måttet vinke farvel til deres december-løn.

I maj sidste år, da den forrige konkurs var en realitet, lød gælden i A-Team International på 40 millioner kroner.

Computerworld Online kunne dengang afsløre, at der forelå en plan for konkursen og den efterfølgende videreføring af selskabet mindst to måneder før, konkursbegæringen blev afsagt.

Det var da tredje gang, at der blev afsagt konkurs mod selskabet. Første gang var i 1999, da selskabet hed Høje Taastrup Dataskole. Dette selskab fik endnu en konkurs i 2001. A-Team driver i dag sin kursusvirksomhed fra Dataskolens gamle lokaler i Høje Taastrup ved København.

Erfaren kurator

Kurator for A-Teams seneste konkursbo er Jørgen B. Elmer fra advokatfirmaet Lund Elmer, Sandager, der er en erfaren mand inden for IT-konkurser.

Han har blandt andet forestået arbejdet med boet efter selskaber som Spirit Holding, et skraldespandsselskab med virksomheden Websales' gæld, boet efter Ehuset, som skyldte 250 millioner kroner, I-data-datterselskabet Eicon Networks Research og dernæst I-data selv.

Ingen kommentarer

A-Teams direktør Carsten Kaae har ikke besvaret Computerworld Onlines henvendelse om en kommentar.

Ved henvendelse på A-Teams telefonnummer i eftermiddag fortæller en telefonvagt, at selskabet er lukket i forbindelse med "kick-off" på et arrangement.

Det har heller ikke været muligt at træffe kurator Jørgen B. Elmer for en kommentar inden redaktionens deadline.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere