Fire kommuner slår IT-afdelinger sammen

Mens andre outsourcer har fire sønderjyske kommuner valgt at slå sig sammen om IT-driften. Dermed kan kommurne beholde de kompetencer, der skal være med til at fremme digital forvaltning, mener chefen for det ny fælles IT-center, der skal ligge i Vojens Kommune.

Fire sønderjyske kommuner får nu fælles IT-drift med base i Vojens, hvorfra de i alt 1200 brugere skal betjenes.

Nørre-Rangstrup, Rødding og Gram er de andre parthavere i et nyt fælleskommunalt driftscenter, der gør op med tanken om outsourcing som det eneste saliggørende.

- Vi valgte i stedet at give bedre rammer for, at vores IT-folk kan fortsætte med at udvikle sig. Samtidig forventer vi også at opnå stordriftsfordele og blive klar til digital forvaltning for alvor, siger kommunaldirektør i Vojens Kommune, Mogens Olsen.

KMD vandt et udbud om oprettelse af centret, som får en Citrixplatform, der muliggør at kommunerne kan blive på deres eksisterende pc?er. Kontrakten er på syv-otte millioner kroner.

Centret i Vojens kommer til at huse 28 IBM Blade-servere og alle de eksisterende applikationsservere samles desuden på to store IBM-servere.

Thomas Kallenbach, som var projektleder i licitationsarbejdet, bliver udviklingschef på centret, og han er overbevist om, at kommunerne får det bedste af begge verdener ved at samle IT-funktionerne i stedet for at lægge dem ud til en tredjepart.

- Det er yderst relevant at gøre det på den her måde, men det kræver ildsjæle, for det er en stor opgave, siger han.

Gode erfaringer

Thomas Kallenbach har erfaring med fælles-kommunal IT-drift fra et projekt, hvor tre sønderjyske kommuner købte et fælles økonomisystem, og det var en stor succes, påpeger han.

Derfor er han ikke bange for at kaste sig ud i sammenlægning af de fire afdelinger, selv om det vil tage tid.

Først midt på næste år forventes det, at de fire kommuner er klar til at gå over på Citrix-platformen.

De fire kommuner har et nogenlunde ensartet niveau IT-mæssigt, og ingen har for alvor investeret i de store systemer, der skal skabe effektiv digital forvaltning, forklarer Thomas Kallenbach. Det kan man derfor løfte samlet, mener han.

- Men med det her skridt har vi et begrundet håb om at vi med tiden vil ligge i den bedste tredjedel på digital forvaltning, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere