Bange SCO-chefer hyrer bodyguards

Lederne af software-selskabet SCO føler sig truet på livet af Linux-tilhængere, efter selskabet er begyndt at opkræve licens af kommercielle Linux-brugere. De har derfor hyret bodyguards, der blandt andet følger dem på Comdex-messen.

Softwareselskabet SCO Groups chefer har efter eget udsagn modtaget så mange trusler, efter de er begyndt at udstede sagsanlæg mod Linux-brugere, at de nu finder det nødvendigt at have bodyguards til at beskytte sig. Det skriver den amerikanske avis The Salt Lake City Tribune.

Tiltaget kommer ifølge selskabet efter en række truende telefonopkald og email-trusler mod koncernchef Darl McBride og vicedirektør Chris Sontag.

- Det er helt vildt. Det begyndte som en kontrakt-uenighed med IBM, og så opdagede vi Unix-koden i Linux. Nu har vi en storm af kontroverser og vrede fra mange i Linux-miljøet, siger Darl McBride i et interview til avisen og fortsætter:

- Med de personlige dødstrusler mod os har vi været nødt til at skærpe sikkerheden for både virksomheden og visse enkeltpersoner.

Chris Sontag mener, at selvom de fleste Linux-brugere er "fornuftige", er der visse, som har et nærmest religiøst forhold til deres styresystem.

Men Linux-verdenen har ikke meget til overs for SCO-ledernes frygt.

- Den køber jeg ikke. De prøver bare på at stille open source-bevægelsen i et dårligt lys. Hvis der virkelig var trusler, så ville politiet være der i stedet for en flok muskelmænd med radioantenner stikkende ud af hovedet, siger Bruce Perens, talsmand for open source-bevægelsen fra Berkeley, Californien, til The Salt Lake Tribune.

McBride har under disse dages Comdex-messe i Las Vegas indlogeret på et hotel uden at skrive sig i gæstebogen, og besøgende eskorteres til hans værelse af sikkerhedsvagter.

Han fortæller avisen, at der har været tre større oversvømmelsesangreb, der har lagt SCO Groups webservere ned.

Helmer ikke

Truslerne får dog ikke SCO Group til at helme i sine bestræbelser på at indkassere milliardbeløb fra virksomheder, som bruger Linux og Unix.

SCO Group har netop overført seks millioner kroner og en bunke aktieoptioner til sine advokater, der står for sagsanlæggene. Som det næste geares der op til, at slutbrugere af Linux vil modtage erstatningskrav fra SCO Group.

SCO Group baserer sine erstatningskrav på ejerskab af Unix-koden og mener at have krav på op mod 350 milliarder kroner i erstatning fra virksomheder overalt i verden, der bruger Linux kommercielt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere