Flertal vil have mobilmaster undersøgt

Et flertal af danskere mener, at der skal foretages flere undersøgelser, før der sættes yderligere mobilmaster op i det danske landskab. Sundhedsstyrelsen nedsætter et panel til at vurdere forskningsresultater på området.

Flere end syv ud af 10 danskere mener, at sundhedsfaren ved mobilantenner skal kortlægges, før der bliver sat mange nye master op i det danske landskab.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet PLS Rambøll har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det kommer bag på repræsentanter for telebranchen.

- Sagen er ude af proportioner, siger formand for foreningen Telekommunikationsindustrien, Ib Tolstrup, til avisen.

Ikke en ny strålingstype

Han påpeger blandt andet, at man ikke kan tale om en ny strålingstype i forbindelse med tredjegenerationsnetværkene set i forhold det kendte mobilnetværk.

Teleanalytiker Torben Rune mener ifølge avisen, at problemet ligger i, at danskerne ikke er blevet klart fortalt, hvad de mange nye mobilmaster betyder.

Men samtidig påpeger han, at ingen reelt ved, hvornår mobilstrålingen kan udgøre en fare.

I kommuner som København, Århus og Aalborg er der blevet sat et midlertidigt stop for nye master, mens man i Folketinget stadig er klart for udbygningen af telenettet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sundhedsstyrelsen har besluttet at nedsætte et panel, der skal hjælpe med at vurdere kommende forskningsresultater om mobil-stråling. I dag mødes styrelsen med en række eksperter for at vurdere den seneste forskning på området, skriver avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere