Fire danske virksomheder til Comdex

Den danske fællesstand på Comdex-messen i Las Vegas får kun fire danske deltagere. Men der er dobbelt så mange deltagere i IT-Brancheforeningens fællestur til messen som sidste år.

Fire danske virksomheder udgør den danske fællesstand på verdens største IT-messe, Comdex, som løber af stablen i Las Vegas i USA i næste uge.

Den danske stand bliver dermed cirka lige så stor som sidste år, hvor fem selskaber deltog.

I 2001, hvor messen både var præget af branchens nedtur og angrebet på World Trade Center, deltog slet ingen danske firmaer.

Nøje overvejelser
De fire deltagende virksomheder er CIP Software, som producerer finans- og budgetsoftware, Ese Security Systems, som vil lancere en server rettet mod internetsikkerhed på messen, International Power Switch, der producerer fjernstyrede strømstyrings-enheder samt søgeteknologi-virksomheden Kapow Technology.

- Vi har overvejet nøje og længe om vi skulle deltage, men nåede frem til, at vi har nogle amerikanske forhandlere, som vi gerne vil supportere, fortæller salgsdirektør i Kapow Technologies, Jonas Almstrup.

Han skal dog ikke selv af sted til casinobyen, for Kapow deltager på den danske stand med ansatte fra selskabets kontor i Californien.

Til gengæld kan IT-Brancheforeningen, som hvert år arrangerer en tur til messen i Las Vegas, melde om dobbelt så mange deltagere som sidste år - i alt 20, der repræsenterer 13 selskaber, oplyser konsulent i IT-brancheforeningen, Claes Dalhoff Jensen.

Jubii-direktør med for sjette gang

En af deltagerne er afgående direktør for Jubii, Henrik Sørensen, som er med til messen for sjette år i træk.

Computerworld Online fangede ham i færd med at pakke tasken inden flyet afgår til Seattle, hvor IT-Brancheforeningen indleder turen med et besøg hos Microsoft.

- Man får altid ideer derovre om nogle trends og om, hvad andre virksomheder satser på i det næste år. Vi bliver altid inspireret, siger Henrik Sørensen.

Henrik Sørensen har to kasketter på i forbindelse med Comdex, forklarer han. Han skal dels introducere sin afløser i Jubii og dels gerne finde samarbejdspartnere til sin nye virksomhed, Spamfighter.

- Jeg vil blandt andet se på noget IP-telefoni, som bliver større, end det er i dag, og jeg tror, at det er ved at være der, hvor det kan slå igennem, siger Henrik Sørensen.

Undgik konkurs

Comdex Messens ejere undgik med nød og næppe en konkurs tidligere på året og er efter en rekonstruktion igen klar til at udbyde messer. Der er dog kraftigt skruet ned på antallet både i og uden for USA.

Et forsøg på at etablere en nordisk Comdex-messe har givet lunkne resultater. I januar deltog 15 danske virksomheder på den anden årlige messe, der blev afholdt i Gøteborg, og den tiltrak i alt 280 virksomheder og omkring 20.000 deltagere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere