Artikel top billede

Fem Windows 8-funktioner som dit firma vil elske

Vil du have Windows 8 på din arbejdscomputer?

Microsoft har netop udsendt et såkaldt Windows 8 consumer-preview, der er en gratis prøveversion af Windows 8, som er målrettet den almindelige forbruger.

Men Microsofts popularitet er måske allerstørst i erhvervslivet, selv om Windows-producenten dog har haft svært ved at følge med Google og især Apple, når det handler om at afsætte tablet- og smartphones til virksomheder.

På de følgende sider har vi taget et kig på nogle af de nye erhvervsfunktioner, som du kan se frem til med Windows 8.

Masser af lagerplads i skyen

1. Virker både med tablet og computer

Som du sikkert allerede ved, er Windows designet til både at virke på tablets og på traditionelle pc'er. Dermed har Microsoft valgt at gå en anden vej end Apple, der bruger to forskellige systemer på henholdsvis Mac-computeren og virksomhedens mobile enheder som iPads.

Microsoft satser dog tydeligvis på at have et stærkt sampil mellem din enheder, så du gnidningsfrit kan skifte mellem computer og tablet i løbet af arbejdsdagen.

En vigtig del af den oplevelse er Skydrive, der er Microsoft alternativ til Dropbox. Skydrive er bygget ind i Windows 8 og giver dig 25 GB gratis lagerplads, hvilket gør det helt naturligt at gemme dine filer på Skydrive i stedet for på den enkelte computer eller tablet.

Skydrive er også bygget ind i Windows Phone og findes desuden som app til Apples iPhone.

2. Har et indbygget VPN-alternativ

Det kan være usikkert at koble sig op på virksomhedens servere, hvis du er på nettet via offentligt tilgængeligt trådløst netværk.

Men med Windows 8 får du en funktion, der hedder Direct Access, der opretter en sikker forbindelse fra en computer eller tablet til virksomhedens servere.

Direct Access minder om en VPN-forbindelse, og den gør det simpelt for ansatte at få adgang til fortrolige informationer på virksomhedens servere, selv om de eksempelvis befinder sig på et åbent Wi-Fi-netværk ude i byen.

Skal du ha' Windows her eller me' hjem?

3. Windows her eller me' hjem?

Det er ikke kun din kaffe og nummer 37 fra den lokale pizza-biks, som du kan få to-go.

Windows 8 har også en såkaldt To Go-funktion, der gør det muligt at logge på en fremmed computer med dit sædvanlige skrivebord, dine programmer og indstillinger.

Du gemmer blot dine Windows-data på en usb-nøgle, som du kan bringe med dig og sætte ind i den "fremmede" computer. Det gør det eksempelvis også let for dig at tage dit skrivebord fra din arbejdscomputer med hjem og vice versa.

4. Bedre sikkerhed og mindre virus

Flere og flere har gennem de seneste år erstattet deres Windows-computere med en Mac. Det skyldes blandt andet, at du på en Mac har mindre risiko for at få virus.

Men med Windows 8 skærper Microsoft nu kampen mod virus og ondsindede programmer.

Det nye styresystem får blandt andet en funktion med navnet "Trusted boot process." Med den funktion forsøger Windows at gøre kål på virus og ondsindet software, allerede fra du trykker på start-knappen på din computer - og altså før Windows endnu er startet.

Samtidig får Windows 8 en funktion ved navn App-Locker, der eksempelvis gør det muligt for de it-ansvarlige i en virksomhed at begrænse, hvilke programmer som de ansatte skal have adgang til. På den måde bliver det lettere for en virksomhedsejer at sikre sig mod, at de ansatte bruger deres computer til at afvikle alle mulige mystiske programmer, der kan udgøre en risiko for virksomhedens it-sikkerhed.


5. Bliver lettere at nulstille

Hvad gør jeg, når jeg skal skille mig af med min gamle computer, der er fyldt med mere eller mindre fortrolige data?

Sådan har mange - nok især mindre virksomheder - med garanti spurgt sig selv. Og med god grund, fordi mange af de computere, der bliver kasseret i dag, indeholder fortrolige data, der er lette at hente frem igen.

Men Windows 8 indeholder en ny såkaldt reset-funktion, som gør det let at nulstille din computer, før den skal kasseres. Det kan også være en oplagt funktion, hvis du eksempelvis skal overlade en tidligere medarbejders computer til en nyansat.

Læs også:

Prøvekørt: Det bedste og det værste ved Windows 8

Efter en uge med Windows Phone: Her er dommen

Derfor skal din næste telefon være med Windows

Galleri: Sådan fungerer det nye Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere