Fogh: Samarbejde er vejen til velfærd

Staten skal være med til at skubbe på en udvikling, der skal bringe Danmark i front inden for højteknologisk industri. Det sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen på Venstres landsmøde i går.

Fri konkurrence, flere midler til forskningen og et større samarbejde mellem den offentlige og den private sektor er nogle af de midler, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vil tage i brug for at skubbe Danmark frem i forreste række blandt de højteknologiske samfund.

- Vi skal som liberale gøre op med vanetænkningen. Vi skal gøre op med berøringsangsten over for et statsligt engagement, sagde Anders Fogh Rasmussen i sin tale på Venstres landsmøde i Herning i går.

Etablere nye virksomheder
Til gengæld skal forsknings- og uddannelses-institutionerne på deres side slippe deres egen berøringsangst over for det private erhvervsliv.

Han peger på det amerikanske Massachusetts Institute of Technology (MIT), som har været hovedkraften i at skabe en biotek-industri i området.

- Universitetet sætter en ære i, at de studerende etablerer nye virksomheder, sagde Anders Fogh Rasmussen.

Han mener, at et sats på IT, bioteknologi og nanoteknologi er nøglen til øget vækst og velfærd for den enkelte dansker. Som eksempel fremhævede han, at Finland på 10 år er gået fra en stagnerende skovbrugsnation til en førende IT-nation båret frem af Nokia.

- Når Finland kan, kan Danmark også, fastslog statsministeren.

Uddannes flere forskere

Anders Fogh pegede på, at der skal uddannes flere forskere, og at der er afsat syv milliarder ekstra kroner til forskning over de næste fire år. Samtidig skal flere unge tage en naturfaglig uddannelse.

Anders Fogh Rasmussens tale vækker minder om hans forgænger Poul Nyrup Rasmussens (S) nytårstale fra 2001, hvor han satte det som mål at gøre Danmark til verdens bedste IT-nation.

Udspillet blev dengang modtaget positivt i erhvervslivet, men senere kritiseret for at mangle konkrete tiltag.

Også dengang blev universiteterne opfordret til at søge sammen med virksomheder, og Poul Nyrup Rasmussen fremhævede blandt andet tiltaget Det Digitale Nordjylland som et forbilledligt eksempel på et sådant samarbejde.

Men en rapport fra Rambøll har nu vist, at de mange projekter i Nordjylland, som har budt på samarbejde mellem virksomheder og det offentlige i 43 konkrete projekter, ikke har givet nogle konkrete resultater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere