Nye retssager på vej mod fildelere

Efter en frit lejde-kampagne for musikpirater ligger 80 nye anklageskrifter fra den amerikanske musikindustri nu klar. De 80 pirater benyttede ifølge industrien ikke chancen til at rydde op på harddisken.

En ny bølge af retssager kommer nu fra den amerikanske pladeindustris organisation, RIAA, som har udpeget 80 internetbrugere, der anklages for at have kopieret musik ulovligt. Det skriver det amerikanske magasin Wired i sin internet-udgave.

I modsætning til første runde, hvor 261 mennesker røg på anklagebænken uden yderligere varsel, har RIAA i de seneste måneder kørt en "frit lejde"-kampagne, hvor folk blev opfordret til at slette deres ulovlige filer og erkende deres synder på et web-sted.

Dermed ville de gå fri af nye retssager.

Samtidig har RIAA sendt breve til lidt over 200 specifikke brugere med advarsler om, at retssager var på vej mod dem, hvis de ikke fulgte anvisningerne. Det skete efter kritik fra det amerikanske senat, idet en række anklagede fra den første retssags-runde først hørte om beskyldningerne mod dem via pressen.

Omkring 120 benyttede muligheden for at rense ud på harddisken og dermed slippe for retssag, oplyser RIAA-formand Cary Sherman.

- Vi er glade for, at vores anstrengelser for at give mennesker der står bag illegal fildeling, en ekstra chance for at gøre rent bord og indgå kompromis, har været en succes, siger Cary Sherman til Wired.com.

De 80, som nu anklages, har altså ifølge RIAA haft lejlighed til at slippe for straf. De skulle alle have det til fælles, at de har downloadet 1000 eller flere filer fra tjenester som Kazaa og Gnutella.

Frit lejde-kampagnen via web-stedet har ifølge RIAA fået over 1000 web-brugere til selv at melde sig som fildelere for at slippe for retssager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere