Artikel top billede

Fiskegrossist i teknologirevolution: Smider faxen ud

Firma-it: It kan også være en løftestang i fiskebranchen, hvor fax'en og telefonen ellers stadig gør arbejdet bedst. Læs om hvorfor danske sushi-restauranter nu får friske forsyninger ved hjælp af en smartphone.

ComON sætter fokus på firmaer og branchers brug it til at innovere og forny forretningsprocesser. Denne gang med besøg hos fiskegrossist, der har sat fart på digitaliseringen.

Firmaet Flying Seafood har sine rødder i en god gammel dansk branche: fiskeriet. Gamle traditioner til trods så har firmaet succesfuldt taget moderne it til sig. Modsat mange af sine konkurrenter.

"Udfordringen for vores branche har jo været, at de gammeldags metoder faktisk har virket. Og stadig gør det," siger Jonas Kingo Schoor, der er kommerciel direktør hos fiskegrossisten Flying Seafood.

Webteknologier og store it-projekter har kort sagt ikke været så tillokkende i en branche, hvor man ofte kan sige: "if it aint broken. Don't fix it". Kommunikationen mellem forhandlere og opkøbere skal gå hurtigt, og der kan telefonen og fax'en stadig løfte de fleste opgaver.

Hastigheden sætter også en anden bremse på lysten til at omlægge rutiner til digitale processer. 

"Vi har for eksempel fået udviklet et nyt ERP-system, som ikke er helt billigt. Det kan godt være svært for mange at se pointen i at investere store summer i lagerstyringsprogrammer i en branche, hvor vi handler med fordærvelige varer, der nærmest forlader lageret igen, så snart de rammer gulvet".

Flying Seafood har valgt en ERP-løsning fra Visma, der med indkøb og intern/ekstern tilpasning har taget et år og kostet cirka 500.000 at implementere fuldt ud. Omfattende tilpasning var nødvendig for at understøtte den lynhurtige lageromsætning, som de fleste ERP-systemer ikke er gearet til, mener Jonas Kingo Schnoor.

De unge forventer det

Flying Seafood er en sund forretning, der i år er blevet udnævnt til en af landets vækstkometer i Børsens Gazelle-kåring.

Jonas Kingo Schnoor mener, at årsagen skal findes i knofedt og hårdt arbejde, men han tror også, at det lille firmas lyst og evne til at bruge it i forretningen, er medvirkende til successen.

"Der er absolut ikke noget revolutionerede, ved den måde vi bruger it på. Men i forhold til vores egen branche, så tror jeg, at det er med til at differentiere os. Det er jo en branche, hvor mange stadig ikke har computere på kontoret".

Flying Seafood er en danskejet virksomhed, der sælger fisk til hele verden. I Danmark gå salget primært til sushi-restauranter.

Til det segment viser digitaliserede arbejdsgange sit værd.

"At vi har fået et godt og fleksibelt ERP-system betyder, at vi får mulighed for at bygge tjenester op i mod det. For eksempel er vi på vej med mobile hjemmesider og iPhone- og Android-applikationer.

Sushi-branchen består jo primært af unge mennesker, som typisk skal bestille varerne midt om natten, inden de går hjem. Hvis vi kan gøre det hurtigt, nemt og lige til for dem at lave en bestilling på mobiltelefonen, så har vi nogle rigtig tilfredse kunder," siger Jonas Kingo Schoor.

Jonas Kingo Schnoor har selv en it-uddannelse fra handelshøjskolen bag sig, og flere af hans kollegaer har en fortid med datamatik. Intern kompetence er vigtigt.

"Med de kræfter, vi har lagt i at opbygge databaser, udbrede it-processerne til hele virksomheden, og så videre, så forstår jeg godt, at andre firmaer, som måske i højere grad er it-analfabeter, holder sig væk. Hvis man ikke har den interne viden, så skal man ud og hyre ekstern hjælp. Det bliver hurtigt dyrt, og får mange til at give op," siger Jonas Kingo Schnoor.

Flying Seafood har 15 ansatte i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere