IT-succes inspireret af den gamle reder

De store virksomheder holder snor i SAP-installationerne med et projektstyringsværktøj fra danske Omada. Computerworld Online præsenterer her softwareselskabet, som nok er en del af den hurtige IT-branche, men som mentalt refererer til den gamle økonomi.

Man kan ikke se den store Mærsk-bygning på Esplanaden i København fra altanen på den gamle fabrikshal ved udmundingen af Kalkbrænderihavnen i Hellerup, hvor Omada A/S har kontorer. Pynten runder for meget, og der står kraner og bygninger i vejen.

Alligevel kaster A.P. Møller-koncernen en lang skygge ind over det lille softwareselskab, som på kort tid har fået vind i sejlene med et projektstyringsredskab til brug for virksomheder, der skal implementere SAP-systemer.

Grundlæggeren af Omada, Morten Boel Sigurdsson, bekender sig nemlig også til rettidig omhu og de gamle dyder, selv om han nyder at være i en branche, der kan give succes også for små selskaber uden investeringsmidler i rederi-klassen.

- Det går ekstremt meget hurtigere og er i højere grad en hjerneindustri end en kapitalindustri. Mulighederne er fascinerende, siger han.

Skibet er lastet med tillid

Morten Boel Sigurdsson er ikke bare en fjern beundrer af Hr. Møller, som han korrekt titulerer rederigigantens nylige 90 års fødselar. Han har selv som nyuddannet ingeniør i A.P. Møller nydt godt af, hvad han betegner som ekstremt høj tillid til selv helt unge medarbejdere.

- Inden for ganske kort tid blev jeg sat til at udregne, om det var muligt at laste containerskibene på en anden måde. Jeg regnede på det og sagde, at det troede jeg nok var muligt. Der blev straks sendt en fax ud til 140 skibe, siger Morten Boel Sigurdsson, som erindrer at have sunket en ekstra gang. Det gjorde fragtskibene heldigvis ikke.

Morten Boel Sigurdssons virksomhed, Omada, giver store virksomheder en køreplan til at komme helskindet gennem SAP-implementationer.
A.P. Møller-selskabet Mærsk Data Industries blev den første kunde, da Morten Boel Sigurdsson efter fire år i SAP Danmark besluttede sig for at gå solo i år 2000. Virksomheden blev startet sammen med broderen Thomas Boel Sigurdsson, vennen Morten Mygind Nielsen og en kollega fra SAP Danmark, Lars Michael Rasmussen.

Ideen var at lave et værktøj, der kunne bruges til at styre hele projektet, når store IT-systemer skal sættes i drift. Inspirationen kom fra de gigantiske ERP-projekter med SAP, som de danske virksomheder gennem de seneste år har arbejdet med.

- Når man har et stort IT-projekt, er det vigtigste at have styr på de forskellige arbejdsprocesser og dokumentationen, sådan at man bevarer værdierne, den dag konsulenterne er væk igen, siger Morten Boel Sigurdsson.

Mangel på medarbejdere

I dag er selskaber som PFA Pension og TDC blandt kunderne, og i DONG går intet SAP-relateret projekt i gang "før der ligger et Omada på det", som man i energiselskabet betegner de opgave-templates, der styrer og løbende dokumenterer projektdeltagernes arbejdsgange i projektet.

Omada er nu vokset til 17 medarbejdere og havde sidste år et overskud før skat på 4,5 millioner kroner - mere end en firedobling af 2001-resultatet. Om et år håber Morten Boel Sigurdsson, at medarbejderantallet er steget til 30,og faktisk er en af de største anstødssten til væksten, at det kniber med at finde de rigtige profiler.

Det første salgskontor uden for Danmark er etableret i Storbritannien. Men alligevel skal det helst ikke gå for hurtigt, og der er nok at gøre bare på det danske marked, mener Morten Boel Sigurdsson.

- Det handler om fokus, fokus, fokus - og også om at vælge fra. Mange knækker nakken på væksten, så vi agerer ud fra den muskelstyrke, vi har, siger direktøren.

Computerworld Online sætter hen over sommeren fokus på en række succesvirksomheder i den danske IT-branche.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere