It-profil: Branchen fejler på lederuddannelse

Maconomys danske landechef, Rolf Hansen, vil arbejde med kompetenceudvikling, som han anser som afgørende for medarbejderfastholdelse.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg er bidt af muligheden for at gøre en reel forskel for en kundes forretning. Når vi installerer et økonomisystem, tager vi hjertet ud af virksomheden og sætter et nyt i - det skal virke og i lang tid. På minussiden synes jeg, at branchen ofte nedprioriterer og fejler på ledelsesuddannelse, men det forbedres nu i takt med, at branchen bliver mere moden.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er nået længst i min rolle som landechef dels i England og nu i Danmark, men det, jeg brænder mest for, er at skabe de bedste forhold for mine medarbejdere. Vi har så mange profiler med vidt forskellige behov, og det er en konstant udfordring og glæde at motivere og lede et team.

Hvad er du mindst stolt af?
Jeg havde besluttet mig for at prøve lykken hos SAS Institute og kunne hverken klage over jobbet eller kollegaerne, men så fik jeg tilbudt stillingen som landechef for Maconomy i England - og det var for stor en fristelse. Jeg var kun hos SAS Institute i syv måneder, hvilket ikke gav dem mulighed for at få noget igen for deres »investering«.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Per Tejs Knudsen - grundlæggeren af Maconomy. Han er en fantastisk inspirator og forstår at motivere mennesker omkring ham.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Samme sted. Maconomy er en virkelig spændende og udfordrende virksomhed og har givet en grobund for en fantastisk personlig og professionel udvikling.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg arbejder helt sikkert med kompetenceudvikling, som både i dag og i fremtiden vil være afgørende for fastholdelse af medarbejdere i videntunge virksomheder. Det skal ikke bare være fine sætninger på nogle slides, men kompetenceudvikling i praksis!

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Direktør for et firma, der arbejder med kompetenceudvikling. Når du er med til at udvikle mennesker, får de gode oplevelser og bliver glade, og det er en enorm tilfredsstillelse, men heldigvis fylder dette område meget i mit nuværende job.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Hvis jeg skal pege på områder, der kan blive problematiske, så er det, at en del af vores typiske kunder inden for rådgivning og marketing er dem, der først rammes af lavkonjunktur. Det kan have en indflydelse på vores evne til at vokse. Et andet område er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Men vi arbejder på at holde på vores hoveder i længere tid - og på at få dem til at føle sig velkomne tilbage, hvis de forvilder sig væk.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg planlægger »nedsat tid« og sikrer, at mine medarbejdere også gør det. Alle skal have et punkt i deres kalender, som er mindre belastet efter eksempelvis to ugers, fire ugers eller to måneders hårdt arbejdspres.

Hvordan kobler du af?
Golf - der er ikke noget som en forårsdag i vindstille vejr, 15 graders varme og med solen skinnende på en velplejet golfbane. Det står jeg gerne op for klokken halv seks en lørdag morgen.


C.V.
2004: Landechef, Maconomy Danmark
2000: Business Development Director, Maconomy Corp.
1997: Landechef, Maconomy UK
1996: Salgschef, SAS Institute
1993: Salgschef, Maconomy
1990: Servicechef, Maconomy
1986: Softwareudvikler, PPU Software




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere