Debitel køber Bluetel-butikker

Teleselskabet Debitel køber gennem sit datterselskab, Dansk GSM Service, resterne af den konkurstruede og svindelramte mobilkæde, Bluetel. 13 butikker fortsætter under navnet Teleringen, og 60 medarbejdere undgår at blive fyret.

De sunde dele af mobilkæden Bluetel overlever under teleselskabet Debitels vinger.

Selskabet oplyser i en pressemeddelelse tirsdag, at datterselskabet Dansk GSM Service fra næste uge overtager hovedparten af Bluetels danske aktivititeter.

Dansk GSM Service driver i forvejen Teleringen, der er en frivillig kæde af telebutikker.

Bluetel har været truet af konkurs, siden Nokia den 3. marts opsagde alle aftaler med kæden på grund af uregelmæssigheder med blandt andet garantireparationerne.

Sagen med Nokia er endnu ikke afsluttet, men kulminerede foreløbigt tilbage i marts med politiets ransagninger af 10 danske og 18 tyske Bluetel-butikker samt varetægtsfængslingen af fire ledende Bluetel-medarbejdere i Tyskland.

Ny direktør har ryddet op

Siden 28. marts har Bluetel været i betalingsstandsning, og Hareskov Jensen-familien fra Herning, der i sin tid etablerede Bluetel-koncernen, stillede sig i baggrunden til fordel for en ny direktør, Flemming Dyppel, der skulle rydde op i virksomheden.

Hans opgave var blandt andet at finde en køber til de sunde dele af forretningen, hvilket nu er lykkedes.

Dansk GSM Service overtager 13 Bluetel-butikker samt de aktiviteter, der er tæt knyttet til driften af butikkerne fra selskaberne Bluetel Data og Jona Finans. Selskaberne har leveret IT-ydelser og finansieret investeringer i driftsmidler for Bluetels danske aktiviteter.

De omkring 60 medarbejdere i butikkerne og de to selskaber følger med i handelen.

Lukker partner-koncept

De øvrige butikker er enten lukket eller solgt fra enkeltvis, og Dansk GSM Service vil heller ikke holde liv i det partner-koncept, Bluetel tidligere har tilbudt selvstændige butiksindehavere.

Tidligere har Debitel ikke udvist nogen interesse for Bluetel-kæden. Tværtimod har teleselskabets direktør, Per Nielsen, taget afstand fra kæden og dens blakkede ry blandt andet på grund af Nokia-sagen.

- Der kan ikke være noget ansvarligt teleselskab, som kan lægge navn til at være i Bluetels butikker længere, sagde Per Nielsen til Computerworld Online, da Nokia havde meldt Bluetel til politiet for svindel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere