It-profilen: Samspillet i branchen fascinerer mig

Ole Gregersen, Lenovos europæiske salgsdirektør,nyder at være midt i mellem kunder og business partnere, selv om det til tider kan være en svær balancegang, som han formulerer det.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg har altid været dybt fascineret af den dynamik og kreativitet der er i branchen. Specielt samspillet imellem kunder, business partnere og os som producent har altid fascineret mig - men det er til tider også en svær balancegang.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er mest stolt af de resultater, jeg har skabt, efter at vi er blevet til Lenovo. Selv med al den mistillid vores konkurrenter forsøgte at skabe hos vores kunder om overgangen fra IBM til Lenovo, er det lykkes ikke bare at fastholde vores position som den foretrukne leverandør af bærbare computere til det danske erhvervsliv - vi har også formået at udbygget vores position. At vi blev det danske erhvervslivs foretrukne pc-leverandør i fjerde kvartal sidste år var endnu en fjer i hatten. Desuden er jeg stolt over de resultater, vi har skabt og som gør, at Lenovo Danmark er en ledestjerne for, hvor Lenovo skal hen.

Og hvad er du mindst stolt af?
At det har været svært at sige fra, og at det har kostet tid, som er gået fra familie og venner.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Bjørn Blachman fordi han lærte mig at være forberedt, om godt købmandskab og ikke mindst om business partner-siden, og Nils Claudi Arlund fordi han lærte mig kundesiden af vores forretning.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Finansmand.

Hvad laver du om 10 år?
Sidder på en toppost i et internationalt selskab og har flere spændende bestyrelsesposter.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Venture kapitalist.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
E-auktioner og manglen på kvalificerede medarbejdere.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Så ville jeg virkelig fokusere på lean indenfor det offentlig IT, så det offentlige blev rustet til fremtiden. Jeg ville arbejde på, at der blev trukket en streg i sandet, og at der blev defineret en fælles standard indenfor de applikationer som det offentlige kører på - med effektivitet og brugervenlighed som gevinst.
Jeg ville også fokusere på den danske ungdom. Det er ekstremt vigtig når vi kigger fremad, at vi er internationalt førende indenfor It, da vi er et videnssamfund.

Hvordan takler du arbejdspres?
Det er jeg dårlig til. Heldigvis har jeg en hustru, som er god til at læse mig.

Hvordan kobler du af?
Ved at gå på restaurant og få en kulinarisk oplevelse, ved at drikke god vin sammen med gode venner - eller bare tumle med mine børn. Det kan få mig til at tænke på andet end, hvordan jeg skal udvikle forretningen.

CV
1997 - 2001 Seniorsalgschef, IBM
2001 - 2002 Storkundeansvarlig, IBM
2002 - 2003 Afdelingsleder, IBM
2003 - 2005 Afdelingschef, IBM
2005 - 2008 Salgsdirektør, Lenovo
2008 - Salgsdirektør, Lenovo, EMEA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere