H1N1-influenza kan vælte nettet

Amerikanske myndigheder skal overveje at skrue ned for båndbredde til private under influenzaepidemi.

Den amerikanske rigsrevision GAO advarer nu om at en mulig kommende svineinfluenza-pandemi kan skabe problemer med båndbredden på nettet. Derfor bør regeringen overveje at tage præventive forholdsregler som f.eks. at drosle forbindelsen til private brugere, hedder det i den nye rapport.

GAO-eksperterne forventer, at en pandemi vil få internet-forbruget i de private husholdninger til at eksplodere. De mange syge ”skoleelever og studerende, arbejdere og deres familiemedlemmer” vil sidde hjemme og surfe på nettet, hvilket vil ”skabe kø, fordi den aktuelle kapacitet i internet-udbydernes netværksinfrastruktur ikke er tilstrækkelig”.

I en situation, hvor mange skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser er lukket, vil folk sidde hjem og ”søge underholdning på nettet, som at hente eller se videoer online, spille onlinespil eller andre aktiviteter, der kræver stor båndbredde”. Mange funktionærer vil formentlig vælge at arbejde hjemmefra for at undgå smitterisiko.

En mulig forholdsregel er, at internet-udbyderne bør reducere båndbredden til de enkelte brugere i denne nødsituation. Men det kræver, at de får et påbud fra regeringen, skriver GAO. Det amerikanske Department of Homeland Security opfordres til at udvikle en plan for, hvordan man vil tackle et muligt internet-sammenbrud under en global pandemi.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere