Acer og Asus er størst på mini-bærbare

Vesteuropæiske it-kunder købte tre millioner mini-bærbare på tre måneder. Markedet domineres af Acer og Asus, mens HP kun har syv procent af det samlede salg.

Producenterne falder over hinanden for at tilbyde de små mini-bærbare til kunderne. Ifølge en undersøgelse fra analysevirksomheden IDC tilbyder 50 producenter en eller flere modeller til markedet. Samtidig skubber både distributører og forhandlere på for at sælge minimaskinerne til slutkunderne.

Ifølge IDC købte kunder i Europa, Mellemøsten og Afrika i fjerde kvartal af 2008 3,6 millioner mini-bærbare, hvor alene de vesteuropæiske it-kunder stod for købet af de tre millioner enheder.

»Som forventet var mini-bærbare et af de mest eftertragtede varer i julehandlen, især i Vesteuropa, som stod for over 80 procent af volumen,« sagde IDCs analysechef Eszter Morvay.

IDCs analysechef fremhæver Asus som en banebrydende producent, der har skabt en vare som de andre producenter har efterfulgt. Siden har Asus udvidet sin distributionskanal til også at omfatte tele-branchen og har indgået samarbejde med nogle af Europa største mobiloperatører, franske SFR og italienske TIM.

Netop telebranchen har været afgørende for udviklingen af mini-markedet, siger IDC. Mini-bærbare er et mere attraktivt match end almindelige bærbare, fordi produkterne har lavere priser og derfor billigere at subsiduere med tilskud.

Samlet stod Acer for 30 procent af EMEA-salget, tæt efterfulgt af Asus med en markedsandel på 28 procent. Derefter er der et langt fald ned til de næste i rækkefølgen, HP, Samsung og Dell, der hver havde henholdsvis syv, seks og fire procent af det samlede marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere